© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena skuša z zelenjavo na opečenem kruhu

Pogosto prezrta skuša zablesti v tej katalonsko navdahnjeni kombinaciji.

Pečena skuša z zelenjavo na opečenem kruhu

Pogosto prezrta skuša zablesti v tej katalonsko navdahnjeni kombinaciji.

Čas priprave 45 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecena skusa z zelenjavo na opecenem kruhu

Sestavine

escalivada – pečena zelenjava po katalonsko

  • 3 zelo velike ali 4 srednje velike paprike različnih barv
  • 1 rdeča čebula
  • 2 srednje velika jajčevca
  • lupina 1 limone
  • sok ½ limone
  • 1 rožmarinova vejica
  • 2 žlici majhnih kaper
  • šopek peteršilja

riba in opečeni kruh

  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 2 vejici rožmarina
  • 3 stroki česna
  • 1 velika čabata z olivami
  • ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija ali pekoče paprike
  • 4 skušini fileji (lahko tudi 8 sardel), srti odstranimo
  • oljčno olje, ko postrežemo (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

escalivada – pečena zelenjava po katalonsko

  • 3 zelo velike ali 4 srednje velike paprike različnih barv
  • 1 rdeča čebula
  • 2 srednje velika jajčevca
  • lupina 1 limone
  • sok ½ limone
  • 1 rožmarinova vejica
  • 2 žlici majhnih kaper
  • šopek peteršilja

riba in opečeni kruh

  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 2 vejici rožmarina
  • 3 stroki česna
  • 1 velika čabata z olivami
  • ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija ali pekoče paprike
  • 4 skušini fileji (lahko tudi 8 sardel), srti odstranimo
  • oljčno olje, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Žar v pečici segrejemo na najvišjo temperaturo. Večji pekač obložimo z aluminijasto folijo. Paprike spečemo, da so kožice nekoliko ožgane in mehurjaste. Ko se dovolj ohladijo, da jih lahko primemo v roke, jih olupimo in jim odstranimo peclje in semena. Narežemo jih na 1 cm široke trakove. Čebulo prerežemo na pol in jo tanko narežemo. Damo jo v pekač, prilijemo žlico oljčnega olja in pečemo 15 minut, da se zmehča in delno zapeče. Dodamo papriko in pomešamo.

2

Jajčevce narežemo na 1 cm debele polkroge in jih rahlo premažemo z 2 žlicama oljčnega olja. Rezine položimo na paprike, začinimo in pečemo 5 minut, da se zlato obarvajo. Nato jih obrnemo, posipamo z limonovo lupino in nasekljanim rožmarinom ter pečemo še 5 minut, da se tudi na drugi strani zlato obarvajo in rahlo zmehčajo. Kapre odcedimo in skupaj z limonovim sokom primešamo zelenjavi, začinimo in damo na stran. Pečeno zelenjavo lahko pripravimo do 3 dni prej in jo shranimo v hladilniku. Zelenjavi se med mariniranjem obogati okus. Pred postrežbo jo pomešano z grobo nasekljanim peteršiljem in postrežemo toplo.

3

Pripravimo ribo in opečene kruhke. Za premaz zmešamo drobno nasekljan rožmarin, strt česen, olje in začimbe. Kruh narežemo na 8 rezin in jih po eni strani namažemo s polovico premaza. V preostali premaz vmešamo čili, nato z njim premažemo ribe. Če so fileji preveliki, jih prerežemo na pol. Ribe damo v hladilnik, kjer naj počivajo od 5 minut do ene ure. Če fileje pečemo v pečici, naj bo koža zgoraj, če pa na žaru, naj bo koža spodaj. Pečemo jih 4 do 5 minut, odvisno od debeline mesa. Koža mora biti hrustljava, riba pa pečena. Kruhke popečemo, da so hrustljavi in zlato zapečeni. Obložimo jih z zelenjavo, nanjo pa položimo ribo. Po želji lahko jed pokapamo še z oljčnim oljem, nato postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.