© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ohrovt z mandlji

Čudovito sveža priloga, kot nalašč za na praznično mizo

Ohrovt z mandlji

Čudovito sveža priloga, kot nalašč za na praznično mizo

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ohrovt-z-mandlji_PS_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 glava ohrovta
  • 30 g masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 rožmarinova vejica
  • 100 g blanširanih mandljev
  • sol

Sestavine

  • 1 glava ohrovta
  • 30 g masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 rožmarinova vejica
  • 100 g blanširanih mandljev
  • sol

Postopek

1

Glavo ohrovta očistimo, odstranimo zunanje liste, jo razrežemo na četrtine, odstranimo kocen, liste narežemo na rezance in jih skuhamo nad soparo. Česen olupimo in narežemo na lističe. Z rožmarinove vejice osmukamo lističe in jih zelo drobno sesekljamo.

2

V ponvi segrejemo maslo in oljčno olje, dodamo česen, rožmarin in mandlje. Mešanico nežno pražimo približno 2 minuti, da mandlji komaj začnejo spreminjati barvo, nato vse preložimo na krožnik. V isto ponev damo ohrovt, vanj izcedimo maslo, če ga je kaj na krožniku, solimo in dobro premešamo. V ponev stresemo še mandljevo mešanico in vse preložimo na servirni pladenj.

Priljubljeni recepti

Kokosove kroglice

Sladke kokosove kroglice so stalne gostje pladnjev s pecivom

45 min
Enostavno

Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine

Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.

45 min
Srednje zahtevno

Špageti s kroglicami iz tunine

Špageti s tunino, ki bodo navdušili najmlajše jedce

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.