© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ohrovt z mandlji

Ohrovt z mandlji

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ohrovt-z-mandlji_PS_558x620_acf_cropped

Hranljiva priloga z mandlji, ki poskrbijo za hrustljavost.

Sestavine

  • 1 glava ohrovta
  • 30 g masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 rožmarinova vejica
  • 100 g blanširanih mandljev
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 glava ohrovta
  • 30 g masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 rožmarinova vejica
  • 100 g blanširanih mandljev
  • sol

Postopek

1

Glavo ohrovta očistimo, odstranimo zunanje liste, jo razrežemo na četrtine, odstranimo kocen, liste narežemo na rezance in jih skuhamo nad soparo. Česen olupimo in narežemo na lističe. Z rožmarinove vejice osmukamo lističe in jih zelo drobno sesekljamo.

2

V ponvi segrejemo maslo in oljčno olje, dodamo česen, rožmarin in mandlje. Mešanico nežno pražimo približno 2 minuti, da mandlji komaj začnejo spreminjati barvo, nato vse preložimo na krožnik. V isto ponev damo ohrovt, vanj izcedimo maslo, če ga je kaj na krožniku, solimo in dobro premešamo. V ponev stresemo še mandljevo mešanico in vse preložimo na servirni pladenj.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.