© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečeni piščanec z dušeno stebelno zeleno

Pečeni piščanec z dušeno stebelno zeleno

Čas priprave 2 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Goodfood Oct 10

Sestavine

  • 4 celi srčki (notranji deli) stebelne zelene
  • 3 korenčki
  • 1 žlica masla
  • 4 lovorovi listi
  • nekaj timijanovih vejic
  • 6 strokov česna
  • 6 dl sveže piščančje jušne osnove
  • 1 ½ kg težak piščanec
  • šopek peteršilja
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 celi srčki (notranji deli) stebelne zelene
  • 3 korenčki
  • 1 žlica masla
  • 4 lovorovi listi
  • nekaj timijanovih vejic
  • 6 strokov česna
  • 6 dl sveže piščančje jušne osnove
  • 1 ½ kg težak piščanec
  • šopek peteršilja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Zeleno po dolžini prerežemo na pol, korenje pa nasekljamo. V veliki plitvi nepregorni posodi segrejemo maslo in na njem na srednji temperaturi 4 do 5 minut pražimo zeleno in korenje. Dodamo lovorove liste, timijan in neolupljen česen, solimo, popramo in prilijemo jušno osnovo. Zavremo, nato štedilnik ugasnemo.

2

Piščanca položimo v posodo k zelenjavi. Dobro ga začinimo, postavimo v pečico in pečemo 1 uro in 40 minut, da se koža zlato zapeče. Nato posodo vzamemo iz pečice, piščanca položimo na leseno desko in pustimo počivati 20 minut.

3

Preden jed postrežemo, ponovno segrejemo zeleno in omako, jo posujemo s sesekljanim peteršiljem in preložimo v plitvo servirno skledo. Piščanca razrežemo na kose in postrežemo na deski.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.