© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečen file morske žabe s špinačo in pinjolami

Pečen file morske žabe s špinačo in pinjolami

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecen file morske zabe s spinaco in pinjolami

Sestavine

  • 4 fileji morske žabe
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 500 g špinače
  • 30 g pinjol
  • sol

Sestavine

  • 4 fileji morske žabe
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 500 g špinače
  • 30 g pinjol
  • sol

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja. Ribje fileje popivnamo s papirnato kuhinjsko brisačo, solimo in v ponvi na 2 žlicah segretega oljčnega olja opečemo. Pečemo jih 3 do 4 minute in večkrat obrnemo, da se zapečejo z vseh strani. Prestavimo jih v pekač, položimo v segreto pečico in pečemo 10 do 12 minut. Vzamemo jih iz pečice, pekač pokrijemo s folijo in pustimo počivati 5 minut.

2

V ponvici brez maščobe prepražimo pinjole. Špinačne liste očistimo, operemo, odcedimo in položimo v veliko segreto ponev. Ponev pokrijemo in segrevamo, da špinača uplahne, nato jo solimo, prelijemo s preostalim oljčnim oljem in potresemo s pinjolami. Postrežemo jo s pečenimi fileji morske žabe.

Priljubljeni recepti

Skutna pita s kakijem

Ta skutna pita bo všeč še tistim, ki kakija sploh ne marajo.

55 min
Enostavno

Steak s korenovkami in peteršiljevim pestom

steak popoln za nedeljsko kosilo z raznoliko zelenjavo

1 h
Enostavno

Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami

Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.