Kaj boste skuhali danes?
Pečen file morske žabe s špinačo in pinjolami
Pečen file morske žabe s špinačo in pinjolami
Sestavine
- 4 fileji morske žabe
- 4 žlice oljčnega olja
- 500 g špinače
- 30 g pinjol
- sol
Slastne londonske rezine iz babičinega zvezka z recepti
Retro sladice se vračajo – popoldansko skodelico kave pospremite s preprostimi, a slastnimi londonskimi rezinami (londonerji).
Skrivna sestavina našega najljubšega recepta za rdeče zelje
Martinovo bo vsak čas tu, z njim pa eno kulinarično najbolj pestrih praznovanj. Sočna perutnina, zabeljeni mlinci in odlično – čisto nič razbarvano – dušeno rdeče zelje.
Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed
Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.
Sestavine
- 4 fileji morske žabe
- 4 žlice oljčnega olja
- 500 g špinače
- 30 g pinjol
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja. Ribje fileje popivnamo s papirnato kuhinjsko brisačo, solimo in v ponvi na 2 žlicah segretega oljčnega olja opečemo. Pečemo jih 3 do 4 minute in večkrat obrnemo, da se zapečejo z vseh strani. Prestavimo jih v pekač, položimo v segreto pečico in pečemo 10 do 12 minut. Vzamemo jih iz pečice, pekač pokrijemo s folijo in pustimo počivati 5 minut.
V ponvici brez maščobe prepražimo pinjole. Špinačne liste očistimo, operemo, odcedimo in položimo v veliko segreto ponev. Ponev pokrijemo in segrevamo, da špinača uplahne, nato jo solimo, prelijemo s preostalim oljčnim oljem in potresemo s pinjolami. Postrežemo jo s pečenimi fileji morske žabe.