Kaj boste skuhali danes?
Palačinke iz rikote s stepenim medenim maslom
Se spomnite namaza iz masla in medu iz starih časov – iz vrtca, šole ali morda kolonije? Nam je vzbudil prav nostalgične spomine.
Palačinke iz rikote s stepenim medenim maslom
Se spomnite namaza iz masla in medu iz starih časov – iz vrtca, šole ali morda kolonije? Nam je vzbudil prav nostalgične spomine.
Sestavine
- 75 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ščep soli
- 175 g rikote
- 0,9 dl polnomastnega mleka
- 2 jajci
- maslo za peko
stepeno medeno maslo
- 150 g masla sobne temperature
- 2 žlici mleka
- 2 žlici medu in še malo, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 75 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ščep soli
- 175 g rikote
- 0,9 dl polnomastnega mleka
- 2 jajci
- maslo za peko
stepeno medeno maslo
- 150 g masla sobne temperature
- 2 žlici mleka
- 2 žlici medu in še malo, ko postrežemo
Postopek
Za stepeno maslo vse sestavine v skledi stepemo z električnim mešalnikom, da nastane svetla masa.
Jajci ločimo na beljaka in rumenjaka. Za palačinke v skledo presejemo moko s pecilnim praškom in dodamo sol. Z mešalnikom zmešamo rikoto, mleko in rumenjaka. V drugi skledi beljaka stepemo v čvrst sneg.
Maso z rikoto postopoma vmešamo v moko, da dobimo gladko testo. Narahlo vmešamo sneg, pri čemer pazimo, da v mešanici ostane čim več zraka.
V veliki oplasteni ponvi segrejemo maslo. Vanjo polagamo za žlico velike porcije testa in jih pečemo, da se po obeh straneh zlato obarvajo. Palačinke postrežemo s stepenim medenim maslom in pokapane s še malo medu.