Kaj boste skuhali danes?
Palačinke iz rikote s stepenim medenim maslom
Se spomnite namaza iz masla in medu iz starih časov – iz vrtca, šole ali morda kolonije? Nam je vzbudil prav nostalgične spomine.
Palačinke iz rikote s stepenim medenim maslom
Se spomnite namaza iz masla in medu iz starih časov – iz vrtca, šole ali morda kolonije? Nam je vzbudil prav nostalgične spomine.
Sestavine
- 75 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ščep soli
- 175 g rikote
- 0,9 dl polnomastnega mleka
- 2 jajci
- maslo za peko
stepeno medeno maslo
- 150 g masla sobne temperature
- 2 žlici mleka
- 2 žlici medu in še malo, ko postrežemo
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 75 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ščep soli
- 175 g rikote
- 0,9 dl polnomastnega mleka
- 2 jajci
- maslo za peko
stepeno medeno maslo
- 150 g masla sobne temperature
- 2 žlici mleka
- 2 žlici medu in še malo, ko postrežemo
Postopek
Za stepeno maslo vse sestavine v skledi stepemo z električnim mešalnikom, da nastane svetla masa.
Jajci ločimo na beljaka in rumenjaka. Za palačinke v skledo presejemo moko s pecilnim praškom in dodamo sol. Z mešalnikom zmešamo rikoto, mleko in rumenjaka. V drugi skledi beljaka stepemo v čvrst sneg.
Maso z rikoto postopoma vmešamo v moko, da dobimo gladko testo. Narahlo vmešamo sneg, pri čemer pazimo, da v mešanici ostane čim več zraka.
V veliki oplasteni ponvi segrejemo maslo. Vanjo polagamo za žlico velike porcije testa in jih pečemo, da se po obeh straneh zlato obarvajo. Palačinke postrežemo s stepenim medenim maslom in pokapane s še malo medu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sendvič s šunko, sirom in marinirano redkvico
Povzdignjena različica sendviča s šunko in sirom