
Kaj boste skuhali danes?
Palačinke iz rikote s stepenim medenim maslom
Se spomnite namaza iz masla in medu iz starih časov – iz vrtca, šole ali morda kolonije? Nam je vzbudil prav nostalgične spomine.
Palačinke iz rikote s stepenim medenim maslom
Se spomnite namaza iz masla in medu iz starih časov – iz vrtca, šole ali morda kolonije? Nam je vzbudil prav nostalgične spomine.

Sestavine
- 75 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ščep soli
- 175 g rikote
- 0,9 dl polnomastnega mleka
- 2 jajci
- maslo za peko
stepeno medeno maslo
- 150 g masla sobne temperature
- 2 žlici mleka
- 2 žlici medu in še malo, ko postrežemo

Viralne "Marry me" testenine, ki so pripravljene v komaj 30 minutah
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali še zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Popolno! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete

Ujemite še zadnje poletne okuse in pripravite to jed
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom, pa si lahko ta priljubljeni okus shranite
Sestavine
- 75 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ščep soli
- 175 g rikote
- 0,9 dl polnomastnega mleka
- 2 jajci
- maslo za peko
stepeno medeno maslo
- 150 g masla sobne temperature
- 2 žlici mleka
- 2 žlici medu in še malo, ko postrežemo
Postopek
Za stepeno maslo vse sestavine v skledi stepemo z električnim mešalnikom, da nastane svetla masa.
Jajci ločimo na beljaka in rumenjaka. Za palačinke v skledo presejemo moko s pecilnim praškom in dodamo sol. Z mešalnikom zmešamo rikoto, mleko in rumenjaka. V drugi skledi beljaka stepemo v čvrst sneg.
Maso z rikoto postopoma vmešamo v moko, da dobimo gladko testo. Narahlo vmešamo sneg, pri čemer pazimo, da v mešanici ostane čim več zraka.
V veliki oplasteni ponvi segrejemo maslo. Vanjo polagamo za žlico velike porcije testa in jih pečemo, da se po obeh straneh zlato obarvajo. Palačinke postrežemo s stepenim medenim maslom in pokapane s še malo medu.