
Ješprenj po mediteransko
Ješprenj ni samo za v ričet, temveč se ga da odlično uporabiti tudi v kombinaciji z zelenjavo, ki jo pridelamo na vrtu.
Ješprenj po mediteransko
Ješprenj ni samo za v ričet, temveč se ga da odlično uporabiti tudi v kombinaciji z zelenjavo, ki jo pridelamo na vrtu.

Sestavine
- 2 šalotki, narezani na drobne kocke
- 3 žlice oljčnega olja
- 120 g ješprenja
- kanček belega vina
- 7,5 dl zelenjavne juhe
- 250 g bučk narezanih na drobne kocke
- 250 g jajčevcev, narezanih na drobne kocke
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 50 g naribanega parmezana
- sol
- noževa konica kajenskega popra
- drobno sesekljan peteršilj za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 šalotki, narezani na drobne kocke
- 3 žlice oljčnega olja
- 120 g ješprenja
- kanček belega vina
- 7,5 dl zelenjavne juhe
- 250 g bučk narezanih na drobne kocke
- 250 g jajčevcev, narezanih na drobne kocke
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 50 g naribanega parmezana
- sol
- noževa konica kajenskega popra
- drobno sesekljan peteršilj za posip
Postopek
Šalotko steklasto popražimo na žlici oljčnega olja; pražimo približno 5 minut. Dodamo ješprenj in pražimo še 3 minute. Zalijemo z belim vinom in dolijemo toliko vroče zelenjavne juhe, da je ješprenj pokrit s tekočino. Odkrito kuhamo na blagem ognju dobre pol ure, vmes pa vedno znova dolivamo juho.
Kockice bučk in jajčevcev spečemo v ponvi na 2 žlicah oljčnega olja, da so še čvrste, ter dodamo k ješprenju in zmešamo. Paradižnikovo mezgo zamešamo s kančkom vode in vmešamo v ješprenj. Dodamo parmezan, previdno premešamo, po okusu začinimo in jed pred serviranjem potresemo s sesekljanim peteršiljem.