
Ješprenj po mediteransko
Ješprenj ni samo za v ričet, temveč se ga da odlično uporabiti tudi v kombinaciji z zelenjavo, ki jo pridelamo na vrtu.
Ješprenj po mediteransko
Ješprenj ni samo za v ričet, temveč se ga da odlično uporabiti tudi v kombinaciji z zelenjavo, ki jo pridelamo na vrtu.

Sestavine
- 2 šalotki, narezani na drobne kocke
- 3 žlice oljčnega olja
- 120 g ješprenja
- kanček belega vina
- 7,5 dl zelenjavne juhe
- 250 g bučk narezanih na drobne kocke
- 250 g jajčevcev, narezanih na drobne kocke
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 50 g naribanega parmezana
- sol
- noževa konica kajenskega popra
- drobno sesekljan peteršilj za posip

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 2 šalotki, narezani na drobne kocke
- 3 žlice oljčnega olja
- 120 g ješprenja
- kanček belega vina
- 7,5 dl zelenjavne juhe
- 250 g bučk narezanih na drobne kocke
- 250 g jajčevcev, narezanih na drobne kocke
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 50 g naribanega parmezana
- sol
- noževa konica kajenskega popra
- drobno sesekljan peteršilj za posip
Postopek
Šalotko steklasto popražimo na žlici oljčnega olja; pražimo približno 5 minut. Dodamo ješprenj in pražimo še 3 minute. Zalijemo z belim vinom in dolijemo toliko vroče zelenjavne juhe, da je ješprenj pokrit s tekočino. Odkrito kuhamo na blagem ognju dobre pol ure, vmes pa vedno znova dolivamo juho.
Kockice bučk in jajčevcev spečemo v ponvi na 2 žlicah oljčnega olja, da so še čvrste, ter dodamo k ješprenju in zmešamo. Paradižnikovo mezgo zamešamo s kančkom vode in vmešamo v ješprenj. Dodamo parmezan, previdno premešamo, po okusu začinimo in jed pred serviranjem potresemo s sesekljanim peteršiljem.