
Zelenjavna osnova
Zelenjavna osnova
Čas priprave
/
Zahtevnost
Enostavno
Količina
2,5 litra
Oznake

Sestavine
- 0,5 kg jušne zelenjave (čebula, zelena, korenje, por)
- 3 l vode

Bazilika drugače: 3 novi načini uporabe priljubljenega poletnega zelišča
Edino pravilno je, da vrh poletja zadiši po baziliki. Preverite naše predloge za rabo bazilike, kot je še ne poznate.

Festival Ekofejst: Ko zelišča in domišljija ustvarita kulinarične čudeže
Ekofejst nas je navdušil z uporabnimi nasveti in odlično domačo kulinariko. Te preproste in okusne recepte preprosto moramo deliti z vami.

Kako postreči burrato? Ideje za popolne poletne krožnike
Burrata velja za kraljico italijanskih sirov in prav je tako. S poletnim paradižnikom, baziliko in oljčnim oljem je sanjska, a to ni naš edini predlog za postrežbo.
Sestavine
- 0,5 kg jušne zelenjave (čebula, zelena, korenje, por)
- 3 l vode
Postopek
1
Vse sestavine kuhamo eno uro in pol. Med kuhanjem lahko dodamo tudi ostanke druge zelenjave. Ko je kuhano, precedimo in zelenjavo zavržemo. To osnovo lahko uporabimo tudi pri pripravi nekaterih ribjih jedi.