
Zelenjavna osnova
Zelenjavna osnova

Sestavine
- 0,5 kg jušne zelenjave (čebula, zelena, korenje, por)
- 3 l vode

Kombuča: recepti, triki in razlogi, zakaj je tako priljubljena
Kombuča je fermentiran napitek iz čaja z blagodejnimi učinki. Odkrijte, kako jo pripraviti doma in popestriti z okusi za edinstveno aromo.

Kaj pripraviti iz velike bučke? Dve ideji, ki vas bosta navdušili
Ko se po vrnitvi z dopusta odpravimo na vrt in se v kuhinjo vrnemo s polnim naročjem bučk, v mislih preštevamo vse recepte z bučkami, ki jih poznamo – žar, solata, rižota, ratatuj … in nadevane bučke.

Po navodilih slaščičarskih mojstrov: kako pravilno stopiti čokolado
Čeprav lahko v teh vročih dneh čokolado brez težav zmehčamo že na okenski polici, mojstri prisegajo na naslednja navodila za topljenje čokolade.
Sestavine
- 0,5 kg jušne zelenjave (čebula, zelena, korenje, por)
- 3 l vode
Postopek
Vse sestavine kuhamo eno uro in pol. Med kuhanjem lahko dodamo tudi ostanke druge zelenjave. Ko je kuhano, precedimo in zelenjavo zavržemo. To osnovo lahko uporabimo tudi pri pripravi nekaterih ribjih jedi.