
Kaj boste skuhali danes?
Sečuanska raca in lubenica v solati
Popestritev piknika ali malica v službi - solata z lubenico in raco s kitajskim pridihom se poleti vedno prileže.
Sečuanska raca in lubenica v solati
Popestritev piknika ali malica v službi - solata z lubenico in raco s kitajskim pridihom se poleti vedno prileže.

Sestavine
- 2 kosa račjih prsi
- sol
- poper
- 1 kumara
- 300 g mesa lubenice
- 2 mladi čebuli
- šopek koriandra (približno 15 g)
preliv
- 1 strok česna
- košček ingverja (približno 5 g)
- ½ žličke zrn sečuanskega popra
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 2 žlici rastlinskega olja
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici riževega kisa
- 2 žlici medu

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
- 2 kosa račjih prsi
- sol
- poper
- 1 kumara
- 300 g mesa lubenice
- 2 mladi čebuli
- šopek koriandra (približno 15 g)
preliv
- 1 strok česna
- košček ingverja (približno 5 g)
- ½ žličke zrn sečuanskega popra
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 2 žlici rastlinskega olja
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici riževega kisa
- 2 žlici medu
Postopek
Najprej naredimo preliv. Česen in ingver olupimo in drobno naribamo. Zrna sečuanskega popra fino stremo v možnarju. Pomešamo jih s čilijem, česnom in ingverjem.
V majhni kozici na srednji do visoki temperaturi 1 minuto segrevamo rastlinsko olje, nato nanj previdno vsujemo poprovo mešanico. Dodamo sojino omako, rižev kis in med ter dobro zmešamo. Postavimo na stran.
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Kožo račjih prsi osušimo s kuhinjskim papirjem, nato jo zarežemo ter prsi po obeh straneh solimo in popramo.
Meso s kožo navzdol položimo v vročo, suho oplasteno ponev, ki smo jo pristavili na srednjo temperaturo. Brez obračanja ga pečemo 5 minut, da se koža zlato rjavo in hrustljavo zapeče. Nato ga obrnemo in pečemo še 1 minuto.
Meso prenesemo na pekač. V pečici ga pečemo 10 minut, če želimo, da je rožnato, ali več, če nam je ljubše bolj pečeno. Prenesemo ga na desko za rezanje in pustimo počivati 10 minut. Nato narežemo rezine.
Kumaro in lubenico narežemo koščke, velike za grižljaj. Mlado čebulo narežemo na tanke kolobarčke. Koriander grobo nasekljamo. Vse damo v veliko skledo, solimo in popramo. Dodamo skoraj ves preliv (2 žlici ga prihranimo) in zmešamo.
Solato preložimo na servirni krožnik in obložimo z rezinami race. Pokapamo jo s preostalim prelivom in postrežemo.
Priljubljeni recepti
Cvetačna juha z bučo in fižolom
Limonov cheesecake
Osvežujoča poletna poslastica, ki jo pripravimo, ne da bi prižigali pečico
Čokoladna torta Mont Blanc
Čokoladna torta, ki bi je lahko pojedli za celo goro!