
Kaj boste skuhali danes?
Glazirano korenje z medom in timijanom
Medena korenčkova priloga
Glazirano korenje z medom in timijanom
Medena korenčkova priloga

Sestavine
- 1 kg korenja
- 30 g masla
- 2 žlici tekočega medu
- 5 vejic citronskega ali navadnega timijana
- sol
- malo timijana za posip

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 kg korenja
- 30 g masla
- 2 žlici tekočega medu
- 5 vejic citronskega ali navadnega timijana
- sol
- malo timijana za posip
Postopek
Korenček ostrgamo ali olupimo in položimo v tako veliko kozico, da je največ v dveh plasteh. Dodamo maslo, med in pol litra (ali 2 cm visoko) vode. Dodamo še timijanove lističe in malo soli. Posodo delno pokrijemo in dušimo tako dolgo, da se korenje zmehča in obda z medom. Če je treba, med kuhanjem dodamo še malo vode.
Ko je korenje glazirano, ga še enkrat pretresemo v medeni omaki, posujemo s svežim timijanom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjina s pršutom in pisano zelenjavo
Mešane ocvrte ribe in morski sadeži
Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.