© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zapečene testenine s tofujem

Veganske testenine s tofujem vas bodo navdušile s preprosto pripravo in izjemnim okusom.

Zapečene testenine s tofujem

Veganske testenine s tofujem vas bodo navdušile s preprosto pripravo in izjemnim okusom.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Layered tofu pasta bake

Sestavine

  • 150 g stebelne zelene
  • 300 g korenja
  • 3 stroki česna
  • 3 žlice repičnega olja
  • 2 žlički timijanovih lističev
  • 1 žlica dimljene mlete paprike
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika v koščkih
  • 2 žlici paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 8 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  • 250 g polnozrnatih peresnikov
  • 30 g nasekljane bazilike in še nekaj manjših listov za povrh
  • 500 g svilnatega tofuja
  • sok 1 limone
  • 4 žlice kvasnih kosmičev
  • 500 g zamrznjene špinače (pred uporabo jo odtajamo)
  • 12 razpolovljenih izkoščičenih zelenih oljk
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 150 g stebelne zelene
  • 300 g korenja
  • 3 stroki česna
  • 3 žlice repičnega olja
  • 2 žlički timijanovih lističev
  • 1 žlica dimljene mlete paprike
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika v koščkih
  • 2 žlici paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 8 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  • 250 g polnozrnatih peresnikov
  • 30 g nasekljane bazilike in še nekaj manjših listov za povrh
  • 500 g svilnatega tofuja
  • sok 1 limone
  • 4 žlice kvasnih kosmičev
  • 500 g zamrznjene špinače (pred uporabo jo odtajamo)
  • 12 razpolovljenih izkoščičenih zelenih oljk

Postopek

1

Stebelno zeleno in korenje drobno narežemo, česen sesekljamo. V veliki kozici na srednji temperaturi segrejemo olje ter na njem pražimo stebelno zeleno in korenje 10 minut, da se zlato obarvata. Pogosto premešamo.

2

Primešamo česen, timijan in mleto papriko, dobro zmešamo, nato dodamo paradižnik iz pločevinke, paradižnikovo mezgo in jušno osnovo ter zavremo. Dodamo peresnike, spet zavremo, nato znižamo temperaturo in kuhamo po navodilih na embalaži toliko časa, da so testenine mehke. Primešamo nasekljano baziliko.

3

Tofu pretlačimo z limonovim sokom in kvasnimi kosmiči. Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo).

4

Iz odtajane špinače ožmemo čim več tekočine, nato jo razporedimo na dno velike plitve nepregorne posode. Na špinačo razporedimo polovico testeninske mešanice, ki jo prekrijemo s tofujem, nanjo pa razporedimo preostalo testeninsko mešanico. Pečemo 15 do 20 minut, da jed ob robovih brbota, nato posujemo z oljkami in lističi bazilike.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.