
Zapečene testenine s tofujem
Veganske testenine s tofujem vas bodo navdušile s preprosto pripravo in izjemnim okusom.
Zapečene testenine s tofujem
Veganske testenine s tofujem vas bodo navdušile s preprosto pripravo in izjemnim okusom.

Sestavine
- 150 g stebelne zelene
- 300 g korenja
- 3 stroki česna
- 3 žlice repičnega olja
- 2 žlički timijanovih lističev
- 1 žlica dimljene mlete paprike
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika v koščkih
- 2 žlici paradižnikove mezge (koncentrata)
- 8 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 250 g polnozrnatih peresnikov
- 30 g nasekljane bazilike in še nekaj manjših listov za povrh
- 500 g svilnatega tofuja
- sok 1 limone
- 4 žlice kvasnih kosmičev
- 500 g zamrznjene špinače (pred uporabo jo odtajamo)
- 12 razpolovljenih izkoščičenih zelenih oljk

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 150 g stebelne zelene
- 300 g korenja
- 3 stroki česna
- 3 žlice repičnega olja
- 2 žlički timijanovih lističev
- 1 žlica dimljene mlete paprike
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika v koščkih
- 2 žlici paradižnikove mezge (koncentrata)
- 8 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 250 g polnozrnatih peresnikov
- 30 g nasekljane bazilike in še nekaj manjših listov za povrh
- 500 g svilnatega tofuja
- sok 1 limone
- 4 žlice kvasnih kosmičev
- 500 g zamrznjene špinače (pred uporabo jo odtajamo)
- 12 razpolovljenih izkoščičenih zelenih oljk
Postopek
Stebelno zeleno in korenje drobno narežemo, česen sesekljamo. V veliki kozici na srednji temperaturi segrejemo olje ter na njem pražimo stebelno zeleno in korenje 10 minut, da se zlato obarvata. Pogosto premešamo.
Primešamo česen, timijan in mleto papriko, dobro zmešamo, nato dodamo paradižnik iz pločevinke, paradižnikovo mezgo in jušno osnovo ter zavremo. Dodamo peresnike, spet zavremo, nato znižamo temperaturo in kuhamo po navodilih na embalaži toliko časa, da so testenine mehke. Primešamo nasekljano baziliko.
Tofu pretlačimo z limonovim sokom in kvasnimi kosmiči. Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo).
Iz odtajane špinače ožmemo čim več tekočine, nato jo razporedimo na dno velike plitve nepregorne posode. Na špinačo razporedimo polovico testeninske mešanice, ki jo prekrijemo s tofujem, nanjo pa razporedimo preostalo testeninsko mešanico. Pečemo 15 do 20 minut, da jed ob robovih brbota, nato posujemo z oljkami in lističi bazilike.