
Fižolovi piškoti
Težko bi verjeli, da so to piškoti s fižolom ...
Fižolovi piškoti
Težko bi verjeli, da so to piškoti s fižolom ...

Sestavine
- 250 g ovsenih kosmičev
- 130 g polnozrnate pirine moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- naribana lupinica 1 limone
- ½ žličke fine morske soli
- 250 g kuhanega belega fižola
- 70 ml oljčnega olja
- 160 g nerafiniranega trsnega sladkorja (ali rjavega sladkorja)
- 1 veliko jajce
- 70 g nasekljanih datljev
- sezam za povaljanje

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 250 g ovsenih kosmičev
- 130 g polnozrnate pirine moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- naribana lupinica 1 limone
- ½ žličke fine morske soli
- 250 g kuhanega belega fižola
- 70 ml oljčnega olja
- 160 g nerafiniranega trsnega sladkorja (ali rjavega sladkorja)
- 1 veliko jajce
- 70 g nasekljanih datljev
- sezam za povaljanje
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Velik pekač obložimo s papirjem za peko. Ovsene kosmiče v multipraktiku zmeljemo v grobo moko. Zmlete kosmiče v veliki skledi zmešamo s pirino moko, pecilnim praškom, sodo, limonovo lupinico in soljo.
Fižol skupaj z oljčnim oljem v multipraktiku gladko zmeljemo. Dodamo sladkor, jajce in vaniljevo aromo in spet zmiksamo v gladko maso. Fižolovo zmes prelijemo na suho mešanico in mešamo, da se sestavine malo povežejo. Po vrhu potresemo datlje in zmešamo
Sezam stresemo v skledico. Za kolačke zajemamo veliko žlico testa, ki ga oblikujemo v kroglico in povaljamo v sezamu. Položimo jo na pekač in malo sploščimo z dlanjo. Ponovimo s preostalim testom. Med kolački na pekaču naj bo vsaj 2 cm prostora, ker bodo narasli. Pečemo jih 15 do 20 minut, da se sezam ob robovih zlato obarva. Ohladimo in jemo kot zdrav posladek ali za malico.