
Kaj boste skuhali danes?
Dunajski zrezki
Dunajski zrezki

Sestavine
- 4 telečji zrezki (po 160 g)
- sol
- moka
- 2 jajci
- drobtine
- maščoba za cvrenje

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 4 telečji zrezki (po 160 g)
- sol
- moka
- 2 jajci
- drobtine
- maščoba za cvrenje
Postopek
Zrezke pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in jih potolčemo po eni strani, nato jih po obeh straneh posolimo. (Potolčeni zrezki naj bodo debeli približno 4 mm.)
Za paniranje na velik krožnik nasujemo moko, v drugem krožniku razžvrkljamo jajci (lahko dodamo žlico ali dve mleka), na tretji velik krožnik pa nasujemo drobtine (ali pa moko in drobtine nasujemo na papir za peko, tako bo šlo še laže). Zrezke po obeh straneh pomokamo, pomočimo v jajca in nato po obeh straneh paniramo v drobtinah (ne pritisnemo preveč).
V globoki ponvi segrejemo maščobo in zrezke po obeh straneh ocvremo. Zrezki morajo v maščobi plavati, med cvrenjem jih z veliko žlico polivamo z maščobo.
Opombe
Ni jasno, od kod izvira ta morda najbolj priljubljeni zrezek, jasno pa je, da je legenda, kako ga je na Dunaj iz Milana prinesel feldmaršal Radetzky, navdušen nad milanskim zrezkom, le legenda. V znameniti kuharici Katharine Prato se pojavi kot »panirane telečje rezine«, poimenovanje dunajski zrezek pa prvič zasledimo konec 19. stoletja. In jasno mora biti, da je pravi dunajski zrezek vedno telečji! Če je paniran in ocvrt svinjski, piščančji ali kakšen drug, ni dunajski, ampak je to zrezek na dunajski način.
Opombe
Klasični prilogi k dunajskim zrezkom sta krompirjeva solata ali maslen krompir s peteršiljem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mehka temna čokoladna torta
Limonovo-pomarančna pita
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Počasi dušeno svinjsko pleče z jabolčnikom in pastinakom
Svinjsko pleče, ki se bo počasi kuhljalo v loncu, se bo kar samo stopilo v ustih.