
Dunajski zrezki
Dunajski zrezki

Sestavine
- 4 telečji zrezki (po 160 g)
- sol
- moka
- 2 jajci
- drobtine
- maščoba za cvrenje

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 telečji zrezki (po 160 g)
- sol
- moka
- 2 jajci
- drobtine
- maščoba za cvrenje
Postopek
Zrezke pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in jih potolčemo po eni strani, nato jih po obeh straneh posolimo. (Potolčeni zrezki naj bodo debeli približno 6 mm.)
Za paniranje na velik krožnik nasujemo moko, v drugem krožniku razžvrkljamo jajci (lahko dodamo žlico ali dve mleka), na tretji velik krožnik pa nasujemo drobtine (ali pa moko in drobtine nasujemo na papir za peko, tako bo šlo še laže). Zrezke po obeh straneh pomokamo, pomočimo v jajca in nato po obeh straneh paniramo v drobtinah (ne pritisnemo preveč).
V globoki ponvi segrejemo maščobo in zrezke po obeh straneh ocvremo. Zrezki morajo v maščobi plavati, med cvrenjem jih z veliko žlico polivamo z maščobo.
Opombe
Ni jasno, od kod izvira ta morda najbolj priljubljeni zrezek, jasno pa je, da je legenda, kako ga je na Dunaj iz Milana prinesel feldmaršal Radetzky, navdušen nad milanskim zrezkom, le legenda. V znameniti kuharici Katharine Prato se pojavi kot »panirane telečje rezine«, poimenovanje dunajski zrezek pa prvič zasledimo konec 19. stoletja. In jasno mora biti, da je pravi dunajski zrezek vedno telečji! Če je paniran in ocvrt svinjski, piščančji ali kakšen drug, ni dunajski, ampak je to zrezek na dunajski način.
Opombe
Klasični prilogi k dunajskim zrezkom sta krompirjeva solata ali maslen krompir s peteršiljem.
Opombe
Vse recepte na naslednjih straneh lahko pripravimo s telečjimi, svinjskimi, piščančjimi ali puranjimi zrezki.