© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevani telečji zrezki s kozjim sirom in blitvo

Nadevani telečji zrezki s kozjim sirom in blitvo

Čas priprave 39 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
telečji zrezki

Sestavine

zrezki

  • 4 telečji zrezki po 150 g
  • 100 g blitvinih listov
  • 100 g svežega kozjega sira
  • ½ stroka česna
  • muškatni orešek
  • olje za pečenje

priloga

  • sol in poper
  • 400 g blitvinih listov
  • 4 paradižniki
  • 1 šalotka
  • 2 žlici oljčnega olja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

zrezki

  • 4 telečji zrezki po 150 g
  • 100 g blitvinih listov
  • 100 g svežega kozjega sira
  • ½ stroka česna
  • muškatni orešek
  • olje za pečenje

priloga

  • sol in poper
  • 400 g blitvinih listov
  • 4 paradižniki
  • 1 šalotka
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek

1

Blitvine liste operemo in blanširamo. 100 g blitve za nadev nasekljamo in pomešamo s kozjim sirom in drobno narezanim česnom. Začinimo s soljo, poprom in ščepcem drobno nastrganega muškatnega oreška.

2

Zrezke razgrnemo po delovni površini in jih potolčemo. Namažemo jih z blitvinim nadevom, preganemo in na obeh straneh popečemo v ponvi na kančku olja. Do konca jih pečemo še 10 minut v pečici pri 160 °C, nato pa na toplem prihranimo.

3

Za prilogo šalotko očistimo, olupimo in drobno narežemo. V eni ponvi segrejemo malo olja in na njem zarumenimo šalotko, dodamo preostalo blanširano blitvo in na hitro pretresemo. Paradižnik operemo in ga olupimo – prej ga za trenutek potopimo v vrelo vodo. Narežemo ga na kocke in ga v drugi ponvi na vročem olju na hitro pretresemo le toliko, da se segreje. Po okusu začinimo s soljo in poprom.

4

Nadevane telečje zrezke serviramo s pripravljeno prilogo na tople krožnike, pokapamo s sokom od pečenja in takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.