
Kaj boste skuhali danes?
Nadevani telečji zrezki s kozjim sirom in blitvo
Nadevani telečji zrezki s kozjim sirom in blitvo

Sestavine
zrezki
- 4 telečji zrezki po 150 g
- 100 g blitvinih listov
- 100 g svežega kozjega sira
- ½ stroka česna
- muškatni orešek
- olje za pečenje
priloga
- sol in poper
- 400 g blitvinih listov
- 4 paradižniki
- 1 šalotka
- 2 žlici oljčnega olja

Začenja se sezona buč, tu so 3 popolni recepti
Z vonjem po suhem listju in prvim hladnim vetrom pride tudi čas, ko buče prevzamejo naše kuhinje. Ni jeseni brez te živo oranžne kraljice – vsestranske, hranljive in preproste za pripravo.

Rjav pecelj in lise na zeleni solati: ali je še varna za uživanje?
Rjav pecelj in lise na zeleni solati niso nujno znak, da solata ni več dobra. Odkrijte, kdaj je solata še užitna in kako podaljšati njeno svežino.

Ne spreglejte te klasike iz kuhinj naših non
Pršutov toč ali toč iz pršuta je slastna primorska jed z bogato tradicijo – popolna za jesenske dni.
Sestavine
zrezki
- 4 telečji zrezki po 150 g
- 100 g blitvinih listov
- 100 g svežega kozjega sira
- ½ stroka česna
- muškatni orešek
- olje za pečenje
priloga
- sol in poper
- 400 g blitvinih listov
- 4 paradižniki
- 1 šalotka
- 2 žlici oljčnega olja
Postopek
Blitvine liste operemo in blanširamo. 100 g blitve za nadev nasekljamo in pomešamo s kozjim sirom in drobno narezanim česnom. Začinimo s soljo, poprom in ščepcem drobno nastrganega muškatnega oreška.
Zrezke razgrnemo po delovni površini in jih potolčemo. Namažemo jih z blitvinim nadevom, preganemo in na obeh straneh popečemo v ponvi na kančku olja. Do konca jih pečemo še 10 minut v pečici pri 160 °C, nato pa na toplem prihranimo.
Za prilogo šalotko očistimo, olupimo in drobno narežemo. V eni ponvi segrejemo malo olja in na njem zarumenimo šalotko, dodamo preostalo blanširano blitvo in na hitro pretresemo. Paradižnik operemo in ga olupimo – prej ga za trenutek potopimo v vrelo vodo. Narežemo ga na kocke in ga v drugi ponvi na vročem olju na hitro pretresemo le toliko, da se segreje. Po okusu začinimo s soljo in poprom.
Nadevane telečje zrezke serviramo s pripravljeno prilogo na tople krožnike, pokapamo s sokom od pečenja in takoj ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Vloženi ingver v sirupu
Vloženi ingver lahko odlično kombiniramo s celo vrsto slaščic
Fin mlečni riž z rozinovo-cimetovim sirupom
Sončni tiramisu
Poletna različica tiramisuja z nektarinami, breskvami in desertnim vinom