
Sočen jaffa narastek
Čokoladno-pomarančna sladica za ultimativno razvajanje
Sočen jaffa narastek
Čokoladno-pomarančna sladica za ultimativno razvajanje

Sestavine
- 80 g zmehčanega masla
- 200 g moke
- 100 g sladkorja
- ščepec soli
- 40 g kakava
- 1 žlička pecilnega praška
- lupina in sok 1 pomaranče
- 2 jajci
- 1,1 dl mleka
- 80 g nasekljane pomarančne čokolade
- pekač s prostornino 1,5 l
- maslo za pekač
- stepena smetana ali vaniljev sladoled za prilogo
preliv
- 150 g svetlega sladkorja muskovado
- 2,2 dl vrele vode
- 20 g kakava

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 80 g zmehčanega masla
- 200 g moke
- 100 g sladkorja
- ščepec soli
- 40 g kakava
- 1 žlička pecilnega praška
- lupina in sok 1 pomaranče
- 2 jajci
- 1,1 dl mleka
- 80 g nasekljane pomarančne čokolade
- pekač s prostornino 1,5 l
- maslo za pekač
- stepena smetana ali vaniljev sladoled za prilogo
preliv
- 150 g svetlega sladkorja muskovado
- 2,2 dl vrele vode
- 20 g kakava
Postopek
Pekač premažemo z maslom, pečico segrejemo na 180 °C. Moko in sladkor v večji skledi pomešamo s soljo, pecilnim praškom, 40 g kakava in pomarančno lupino. V drugi skledi zmešamo odcejen pomarančni sok, skupaj s sadno kašo, ki je ostala v odcejalniku, z jajci, maslom in mlekom. Maso damo v skledo s suhimi sestavinami in premešamo, da dobimo gladko testo. Na koncu vmešamo še koščke čokolade. Testo nadevamo v pekač in površino poravnamo.
Sladkor muskovado pomešamo z vrelo vodo in kakavom. Tekočino počasi prelijemo po testu v pekaču (naj vas ne skrbi, videti bo zelo nenavadno). Pekač postavimo v pečico in pečemo pol ure, da se površina utrdi in postane hrustljava. Notranjost sladice bo lepo vlažna z bogato čokoladno omako na dnu. Postrežemo takoj s stepeno sladko smetano ali vaniljevim sladoledom.