© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sočen jaffa narastek

Čokoladno-pomarančna sladica za ultimativno razvajanje

Sočen jaffa narastek

Čokoladno-pomarančna sladica za ultimativno razvajanje

Čas priprave 1 h 5 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
socen jaffa narastek

Sestavine

  • 80 g zmehčanega masla
  • 200 g moke
  • 100 g sladkorja
  • ščepec soli
  • 40 g kakava
  • 1 žlička pecilnega praška
  • lupina in sok 1 pomaranče
  • 2 jajci
  • 1,1 dl mleka
  • 80 g nasekljane pomarančne čokolade
  • pekač s prostornino 1,5 l
  • maslo za pekač
  • stepena smetana ali vaniljev sladoled za prilogo

preliv

  • 150 g svetlega sladkorja muskovado
  • 2,2 dl vrele vode
  • 20 g kakava
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 80 g zmehčanega masla
  • 200 g moke
  • 100 g sladkorja
  • ščepec soli
  • 40 g kakava
  • 1 žlička pecilnega praška
  • lupina in sok 1 pomaranče
  • 2 jajci
  • 1,1 dl mleka
  • 80 g nasekljane pomarančne čokolade
  • pekač s prostornino 1,5 l
  • maslo za pekač
  • stepena smetana ali vaniljev sladoled za prilogo

preliv

  • 150 g svetlega sladkorja muskovado
  • 2,2 dl vrele vode
  • 20 g kakava

Postopek

1

Pekač premažemo z maslom, pečico segrejemo na 180 °C. Moko in sladkor v večji skledi pomešamo s soljo, pecilnim praškom, 40 g kakava in pomarančno lupino. V drugi skledi zmešamo odcejen pomarančni sok, skupaj s sadno kašo, ki je ostala v odcejalniku, z jajci, maslom in mlekom. Maso damo v skledo s suhimi sestavinami in premešamo, da dobimo gladko testo. Na koncu vmešamo še koščke čokolade. Testo nadevamo v pekač in površino poravnamo.

2

Sladkor muskovado pomešamo z vrelo vodo in kakavom. Tekočino počasi prelijemo po testu v pekaču (naj vas ne skrbi, videti bo zelo nenavadno). Pekač postavimo v pečico in pečemo pol ure, da se površina utrdi in postane hrustljava. Notranjost sladice bo lepo vlažna z bogato čokoladno omako na dnu. Postrežemo takoj s stepeno sladko smetano ali vaniljevim sladoledom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.