© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vroči narastki s kokosom in malinami

Klasična kombinacija okusov - tokrat v narastkih z marmelado in svežimi malinami

Vroči narastki s kokosom in malinami

Klasična kombinacija okusov - tokrat v narastkih z marmelado in svežimi malinami

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hot coconut and raspberry pudsripe and beautifulin season

Sestavine

  • 400 g malin
  • 140 g svetlega sladkorja muskovado in še 4 žlice za omako
  • 6 žlic malinove marmelade
  • 140 g moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 140 g kokosove moke
  • 3 velika jajca
  • 100 g stopljenega masla
  • 2,5 dl kokosovega mleka
  • 1 žlička sode bikarbone
  • maslo za premaz skodelic
  • jogurt z okusom kokosa ali vanilje ali grški jogurt, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g malin
  • 140 g svetlega sladkorja muskovado in še 4 žlice za omako
  • 6 žlic malinove marmelade
  • 140 g moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 140 g kokosove moke
  • 3 velika jajca
  • 100 g stopljenega masla
  • 2,5 dl kokosovega mleka
  • 1 žlička sode bikarbone
  • maslo za premaz skodelic
  • jogurt z okusom kokosa ali vanilje ali grški jogurt, ko postrežemo

Postopek

1

Tretjino malin in 4 žlice sladkorja damo v manjšo kozico. Kuhamo na nizki temperaturi, pretlačimo maline in jih zmešamo s sladkorjem, da dobimo omako, sladkor pa se stopi. Vmešamo še preostale maline in kuhamo 1 minuto. Nato preverimo, ali je omaka dovolj sladka, kozico odstavimo in omako prelijemo v skledo, da se ohladi in je pripravljena za postrežbo.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Z maslom namastimo 6 ognjevarnih skodelic za kavo (približno 2,5 dl) ali za narastek. Na dno vsake skodelice damo žlico malinove marmelade.

3

Moko, pecilni prašek, 140 g sladkorja in 85 g kokosa mešamo v multipraktiku tako dolgo, da kokos ni več viden. Jajca stepemo z maslom in kokosovim mlekom. Suhe sestavine stresemo v skledo, jim dodamo sodo bikarbono in nato prilijemo še jajčno mešanico. Mešamo, da dobimo gladko maso. Zmes z žlico razporedimo po pripravljenih skodelicah in jo posujemo s preostalim kokosom. Skodelice položimo na pladenj in pečemo 30 minut, da masa lepo naraste in se zlato zapeče, lesena palčka, s katero naredimo preizkus, pa je čista, ko jo potegnemo iz testa.

4

Narastke pustimo stati 5 minut, nato jih okrasimo z malo malinove omake in jogurta. Preostalo malinovo omako in jogurt postrežemo posebej.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.