Kaj boste skuhali danes?
Nadevani steaki iz svinjskega plečeta
Slastni steaki, ki se kar topijo v ustih
Nadevani steaki iz svinjskega plečeta
Slastni steaki, ki se kar topijo v ustih
Sestavine
- 4 steaki iz svinjskega plečeta, težki po 220 g in debeli pribl. 3 cm, pripravljeni za peko
nadev
- 1 žlica repičnega olja
- 100 g drobno sesekljane čebule
- 2 drobno sesekljana stroka česna
- 2 paradižnika, razsemenjena in narezana na kocke
- 250 g oprane mlade špinače
- 3 rezine pršuta, narezane na kocke
- 120 g grobo naribanega trdega sira
- sol in poper
- muškatni orešek
začimbna mešanica
- 2 žlički drobno sesekljanega svežega rožmarina
- 1⁄2 žličke grobe morske soli
- 1⁄2 žličke sveže mletega črnega popra
- 2 žlici repičnega olja
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 4 steaki iz svinjskega plečeta, težki po 220 g in debeli pribl. 3 cm, pripravljeni za peko
nadev
- 1 žlica repičnega olja
- 100 g drobno sesekljane čebule
- 2 drobno sesekljana stroka česna
- 2 paradižnika, razsemenjena in narezana na kocke
- 250 g oprane mlade špinače
- 3 rezine pršuta, narezane na kocke
- 120 g grobo naribanega trdega sira
- sol in poper
- muškatni orešek
začimbna mešanica
- 2 žlički drobno sesekljanega svežega rožmarina
- 1⁄2 žličke grobe morske soli
- 1⁄2 žličke sveže mletega črnega popra
- 2 žlici repičnega olja
Postopek
Za nadev na štedilniku segrejemo ponev, dodamo žlico repičnega olja in na njem zlato rjavo popražimo čebulo. Dodamo paradižnik in česen ter na hitro popražimo, nato dodamo še špinačo in na majhnem ognju pražimo približno 3 minute, da upade. Ponev odstavimo, pustimo, da se špinača malo ohladi, nato primešamo sir in pršut ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Za začimbno mešanico v skledici dobro zmešamo vse sestavine.
V steake ob strani zarežemo žepe (pazimo, da jih ne prerežemo), vanje razdelimo nadev, zašpilimo z zobotrebcem, nato jih z vseh strani natremo z začimbno mešanico. Pokrijemo jih s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi.
Žar segrejemo za direktno in indirektno vročino (200 °C). Steake pečemo na direktni vročini po 3 minute na vsaki strani, nato jih pristavimo na indirektno vročino in pečemo do središčne temperature 74 °C (termometer zabodemo v meso, ne v nadev). Ohlapno pokrite pustimo počivati 5 minut (medtem bo središčna temperatura še malce narasla), nato jih postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!