
Nadevani steaki iz svinjskega plečeta
Slastni steaki, ki se kar topijo v ustih
Nadevani steaki iz svinjskega plečeta
Slastni steaki, ki se kar topijo v ustih

Sestavine
- 4 steaki iz svinjskega plečeta, težki po 220 g in debeli pribl. 3 cm, pripravljeni za peko
nadev
- 1 žlica repičnega olja
- 100 g drobno sesekljane čebule
- 2 drobno sesekljana stroka česna
- 2 paradižnika, razsemenjena in narezana na kocke
- 250 g oprane mlade špinače
- 3 rezine pršuta, narezane na kocke
- 120 g grobo naribanega trdega sira
- sol in poper
- muškatni orešek
začimbna mešanica
- 2 žlički drobno sesekljanega svežega rožmarina
- 1⁄2 žličke grobe morske soli
- 1⁄2 žličke sveže mletega črnega popra
- 2 žlici repičnega olja

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 4 steaki iz svinjskega plečeta, težki po 220 g in debeli pribl. 3 cm, pripravljeni za peko
nadev
- 1 žlica repičnega olja
- 100 g drobno sesekljane čebule
- 2 drobno sesekljana stroka česna
- 2 paradižnika, razsemenjena in narezana na kocke
- 250 g oprane mlade špinače
- 3 rezine pršuta, narezane na kocke
- 120 g grobo naribanega trdega sira
- sol in poper
- muškatni orešek
začimbna mešanica
- 2 žlički drobno sesekljanega svežega rožmarina
- 1⁄2 žličke grobe morske soli
- 1⁄2 žličke sveže mletega črnega popra
- 2 žlici repičnega olja
Postopek
Za nadev na štedilniku segrejemo ponev, dodamo žlico repičnega olja in na njem zlato rjavo popražimo čebulo. Dodamo paradižnik in česen ter na hitro popražimo, nato dodamo še špinačo in na majhnem ognju pražimo približno 3 minute, da upade. Ponev odstavimo, pustimo, da se špinača malo ohladi, nato primešamo sir in pršut ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Za začimbno mešanico v skledici dobro zmešamo vse sestavine.
V steake ob strani zarežemo žepe (pazimo, da jih ne prerežemo), vanje razdelimo nadev, zašpilimo z zobotrebcem, nato jih z vseh strani natremo z začimbno mešanico. Pokrijemo jih s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi.
Žar segrejemo za direktno in indirektno vročino (200 °C). Steake pečemo na direktni vročini po 3 minute na vsaki strani, nato jih pristavimo na indirektno vročino in pečemo do središčne temperature 74 °C (termometer zabodemo v meso, ne v nadev). Ohlapno pokrite pustimo počivati 5 minut (medtem bo središčna temperatura še malce narasla), nato jih postrežemo.