
Mesna štruca po italijansko
Mesna štruca po italijansko

Sestavine
- 50 g svežih belih drobtin
- 4 žlice drobno naribanega parmezana
- 500 g mletega govejega mesa
- 1 čebula
- 100 g pancete
- 1 strok česna
- 1 jajce
- 1 žlička paradižnikovega pireja
- sol
- poper

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 50 g svežih belih drobtin
- 4 žlice drobno naribanega parmezana
- 500 g mletega govejega mesa
- 1 čebula
- 100 g pancete
- 1 strok česna
- 1 jajce
- 1 žlička paradižnikovega pireja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Dno in daljše stranice podolgovatega pekača za štruce obložimo z dvojno plastjo papirja za peko. Dve žlici drobtin in 2 žlici parmezana zmešamo v majhni skledici in prihranimo za pozneje. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Panceto narežemo na drobne koščke, jajce pa stepemo. Vse sestavine damo v veliko skledo, začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo – najbolje kar z rokami.
Maso oblikujemo v štruco in jo položimo v pekač. Štruco posipamo s pripravljenimi drobtinami in parmezanom ter pečemo 40 do 45 minut, da se zlato in hrustljavo zapeče. Če se vrh štruce v pečici ne obarva, jo položimo na vrhnjo rešetko in 5 minut pečemo pod zgornjim grelnikom. Nato jo 5 minut hladimo v pečici. S papirjem za peko štruco vzamemo iz pekača in položimo na pladenj. Razrežemo jo na rezine ter postrežemo s krompirjem in stročjim fižolom.