Kaj boste skuhali danes?
Mesna štruca po italijansko
Mesna štruca po italijansko
Sestavine
- 50 g svežih belih drobtin
- 4 žlice drobno naribanega parmezana
- 500 g mletega govejega mesa
- 1 čebula
- 100 g pancete
- 1 strok česna
- 1 jajce
- 1 žlička paradižnikovega pireja
- sol
- poper
Tako rahli in okusni štruklji, da zasenčijo tudi glavno jed
Kvašeni štruklji s skuto so lahko odlična priloga tudi za martinovo – rahli in polnega okusa se lepo podajo k pečeni perutnini in dušenemu rdečemu zelju.
Sladica, ki očara z izgledom in okusom
Torta Eszterhazy je elegantna sladica za posebne priložnosti. Priprava je poseben izziv, a oh, rezultat je tako zelo vreden truda.
Ta viralni hit z družbenih omrežij bo vaš novi najljubši proteinski obrok
Če iščete hitro, okusno in hranljivo jed, ki bo všeč vsem doma, je tortilja z jajcem iz pečice pravi odgovor.
Sestavine
- 50 g svežih belih drobtin
- 4 žlice drobno naribanega parmezana
- 500 g mletega govejega mesa
- 1 čebula
- 100 g pancete
- 1 strok česna
- 1 jajce
- 1 žlička paradižnikovega pireja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Dno in daljše stranice podolgovatega pekača za štruce obložimo z dvojno plastjo papirja za peko. Dve žlici drobtin in 2 žlici parmezana zmešamo v majhni skledici in prihranimo za pozneje. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Panceto narežemo na drobne koščke, jajce pa stepemo. Vse sestavine damo v veliko skledo, začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo – najbolje kar z rokami.
Maso oblikujemo v štruco in jo položimo v pekač. Štruco posipamo s pripravljenimi drobtinami in parmezanom ter pečemo 40 do 45 minut, da se zlato in hrustljavo zapeče. Če se vrh štruce v pečici ne obarva, jo položimo na vrhnjo rešetko in 5 minut pečemo pod zgornjim grelnikom. Nato jo 5 minut hladimo v pečici. S papirjem za peko štruco vzamemo iz pekača in položimo na pladenj. Razrežemo jo na rezine ter postrežemo s krompirjem in stročjim fižolom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lešnikovo-kavna torta
Zapečen sladki krompir s špinačo
Lahko ga postrežemo kot glavno jed ali kot spremljavo telečjim ali jagnječjim zarebrnicam.
Nadevani jajčevci z jagnjetino z žara in omako caciki
Makov venec z vaniljevo sladkorno glazuro
Posebna slaščica, ki se na daleč spogleduje z našo makovo potico (a je priprava bolj preprosta)