© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Medena krema z okusom lovora in pomaranče

Medena krema z okusom lovora in pomaranče

Čas priprave 1 h 15 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Creme Caramel mit Lorbeer-Orangen-Aroma

Sestavine

  • ½ limone
  • 100 g medu
  • 1 vaniljev strok
  • 150 g sladke smetane
  • 5 žlic mleka
  • nastrgana lupinica ½ neškropljene pomaranče
  • 1 lovorov list
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • pomarančne rezine in lovorovi listi za okras
  • kanček limonovega soka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • ½ limone
  • 100 g medu
  • 1 vaniljev strok
  • 150 g sladke smetane
  • 5 žlic mleka
  • nastrgana lupinica ½ neškropljene pomaranče
  • 1 lovorov list
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • pomarančne rezine in lovorovi listi za okras
  • kanček limonovega soka

Postopek

1

Manjšo kozico premažemo z razpolovljeno limono, potem pa damo vanjo polovico medu in na blagem ognju kuhljamo nekaj minut. Segret med nalijemo v ognjevarne modelčke. Vaniljev strok po dolgem prerežemo in postrgamo sredico.

2

Sladki smetani in mleku dodamo vaniljevo sredico in strok, nastrgano pomarančno lupino, lovorov list, sladkor in preostali med ter hitro zavremo. Zmes ohladimo na 50 °C, precedimo in z metlico za sneg vmešamo vanjo oba rumenjaka. Maso nalijemo v pripravljene modelčke in pokrijemo z aluminijasto folijo. Kremo poširamo v vodni kopeli v prej ogreti pečici pri 140 °C približno 40 minut. Modelčke vzamemo iz pečice, odstranimo folijo, in ko se krema ohladi, jo damo vsaj za eno uro v hladilnik.

3

Dobro ohlajeno kremo zvrnemo na desertne krožnike, okrasimo s pomarančnimi rezinami in lovorovimi listi ter ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.