© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečeno sadje z začimbami in medeno omako

Sočno poznopoletno sadje s slastno omako

Pečeno sadje z začimbami in medeno omako

Sočno poznopoletno sadje s slastno omako

Čas priprave 55 min + 5 minut za pripravo dan prej
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pečeno sadje z začimbami in medeno omako

Sestavine

  • 4 lovorovi listi
  • 2 cimetovi skorjici
  • 1 vaniljev strok
  • 4 semena iz polovice zvezdastega janeža
  • ½ žličke sveže mletega črnega popra
  • nastrgana lupina in sok 3 pomaranč
  • 4 žlice tekočega medu
  • 3 žlice svetlega sladkorja muskovado
  • 6 svežih breskev ali nektarin
  • 6 svežih fig
  • 25 g masla

ko postrežemo

  • grški jogurt
  • makroni ali mehki mandljevi piškoti (amaretti)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 lovorovi listi
  • 2 cimetovi skorjici
  • 1 vaniljev strok
  • 4 semena iz polovice zvezdastega janeža
  • ½ žličke sveže mletega črnega popra
  • nastrgana lupina in sok 3 pomaranč
  • 4 žlice tekočega medu
  • 3 žlice svetlega sladkorja muskovado
  • 6 svežih breskev ali nektarin
  • 6 svežih fig
  • 25 g masla

ko postrežemo

  • grški jogurt
  • makroni ali mehki mandljevi piškoti (amaretti)

Postopek

1

Dan prej v skledico ali kozarček natrgamo lovorove liste. Dodamo cimetovi skorjici, ki smo ju nalomili na 2 ali 3   dele, da spustijo olja in arome. Vaniljev strok po dolgem prerežemo na pol in iz njega s hrbtno stranjo noža v kozarček postrgamo semena. Dodamo še semena zvezdastega janeža, poper, pomarančno lupino in sok, med in sladkor, da dobimo omako. Pokrijemo jo in shranimo v hladilniku, dokler ne postrežemo.

2

Pol ure, preden bomo postregli, segrejemo pečico na 200 °C. Breskve ali nektarine prerežemo na pol in odstranimo koščice. Fige po dolgem prerežemo na pol. V večji pekač z višjimi stranicami položimo breskve ali nektarine z lupino navzdol. Prelijemo jih z aromatično omako in po njih razporedimo koščke masla. Pečemo 10 minut, dodamo fige in z večjo žlico polijemo sadje s tekočino v pekaču. Pečemo še 10 minut, dokler se sadje ne zmehča, in ga vmes vsaj trikrat zalijemo. Postrežemo z grškim jogurtom in makroni ali amaretti, da bodo vpili vso aromatično tekočino.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.