© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ratatouille iz pečice z limonovimi drobtinami

Ratatouille iz pečice z limonovimi drobtinami

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GFO0713 make it tonight

Sestavine

  • 50 g svežih drobtin, najbolje iz kislega kruha
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 bučke
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 velika čebula
  • 4 zreli slivovi paradižniki
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica nasekljanega timijana
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • lupina 1 limone
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 50 g svežih drobtin, najbolje iz kislega kruha
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 bučke
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 velika čebula
  • 4 zreli slivovi paradižniki
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica nasekljanega timijana
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • lupina 1 limone
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Drobtine v majhni skledi zmešamo z 2 žlicama olja in jih začinimo. Damo na stran.

2

Bučke, papriki in paradižnik narežemo na kose, česen na rezine, čebulo pa zelo grobo nasekljamo. Bučke, papriko, čebulo, paradižnik, česen, timijan, paradižnikovo mezgo, kis in preostalo olje damo v skledo. Vse skupaj dobro začinimo in premešamo.

3

Zelenjavo stresemo v pekač in jo razporedimo tako, da imamo samo eno plast. Pokrijemo s folijo in pečemo 20 minut, odstranimo folijo, zelenjavo posipamo z drobtinami in pečemo še 10 minut, da se drobtine zlato zapečejo. Pekač vzamemo iz pečice, po zelenjavi posujemo naribano limonovo lupinico in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.