
Smuti z ledenimi kockami
Smuti z ledenimi kockami

Sestavine
- zrele robidnice, jagode, maline, pasijonka, mango … oziroma drugo zrelo sadje po želji
- 1 banana
- 1,5 dl navadnega jogurta
- po želji mleko in med

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- zrele robidnice, jagode, maline, pasijonka, mango … oziroma drugo zrelo sadje po želji
- 1 banana
- 1,5 dl navadnega jogurta
- po želji mleko in med
Postopek
Sadje operemo in ga, vsakega posebej, v kuhinjskem robotu ali blenderju piriramo. Če želimo, ga lahko pretlačimo skozi cedilo, da odstranimo morebitna semena.
Sadno kašo vlijemo v modelčke za led in zamrznemo.
Za postrežbo v blenderju zmeljemo 3 sadne ledene kocke z eno banano in 1,5 dl jogurta. Po želji lahko dodamo še malo mleka in osladimo z medom. Nalijemo v kozarce in postrežemo.