Kaj boste skuhali danes?
Mandljeve kocke s čokoladnim oblivom
Mandljeve kocke s čokoladnim oblivom
Sestavine
- 220 g mehkega masla (na sobni temperaturi)
- 240 g sladkorja v prahu
- 5 jajc
- 50 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 240 g naribanih mandljev
- 0,5 dl rjavega ruma
- polovičke blanširanih mandljev za okras
- 200 g čokoladnega obliva za pomakanje
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 220 g mehkega masla (na sobni temperaturi)
- 240 g sladkorja v prahu
- 5 jajc
- 50 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 240 g naribanih mandljev
- 0,5 dl rjavega ruma
- polovičke blanširanih mandljev za okras
- 200 g čokoladnega obliva za pomakanje
Postopek
Maslo penasto stepemo s sladkorjem v prahu, nato postopoma vmešamo cela jajca. Moko presejemo s pecilnim praškom, zmešamo z naribanimi mandlji in vmešamo v penasto masleno maso. Nazadnje vmešamo še rum.
Maso namažemo 2 do 3 centimetre debelo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 25 do 30 minut. Pecivo vzamemo iz pekača, nekoliko ohladimo in čez noč postavimo v hladilnik.
Hladen kolač narežemo na 3 × 3 cm velike kocke. Razpolovljene mandlje rahlo popražimo, da se zlato rjavo obarvajo (pražimo jih v pečici približno 10 minut pri 150 °C).
Čokoladni obliv raztopimo in nekoliko ohladimo. Mandljeve kocke z vilicami pomakamo v raztopljen čokoladni obliv, potem pa odcedimo na kuhinjski mrežici. Preden se obliv strdi, kocke okrasimo s polovičkami mandljev.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Klobase, dušene v jabolčniku
Klobase in krompirjev pire sta že preizkušena kombinacija, omaka z jabolčnikom pa je nekaj novega in posebnega.