© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Mandljeve kocke s čokoladnim oblivom

Mandljeve kocke s čokoladnim oblivom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 40 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bildflug

Sestavine

  • 220 g mehkega masla (na sobni temperaturi)
  • 240 g sladkorja v prahu
  • 5 jajc
  • 50 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 240 g naribanih mandljev
  • 0,5 dl rjavega ruma
  • polovičke blanširanih mandljev za okras
  • 200 g čokoladnega obliva za pomakanje

Sestavine

  • 220 g mehkega masla (na sobni temperaturi)
  • 240 g sladkorja v prahu
  • 5 jajc
  • 50 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 240 g naribanih mandljev
  • 0,5 dl rjavega ruma
  • polovičke blanširanih mandljev za okras
  • 200 g čokoladnega obliva za pomakanje

Postopek

1

Maslo penasto stepemo s sladkorjem v prahu, nato postopoma vmešamo cela jajca. Moko presejemo s pecilnim praškom, zmešamo z naribanimi mandlji in vmešamo v penasto masleno maso. Nazadnje vmešamo še rum.

2

Maso namažemo 2 do 3 centimetre debelo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 25 do 30 minut. Pecivo vzamemo iz pekača, nekoliko ohladimo in čez noč postavimo v hladilnik.

3

Hladen kolač narežemo na 3 × 3 cm velike kocke. Razpolovljene mandlje rahlo popražimo, da se zlato rjavo obarvajo (pražimo jih v pečici približno 10 minut pri 150 °C).

4

Čokoladni obliv raztopimo in nekoliko ohladimo. Mandljeve kocke z vilicami pomakamo v raztopljen čokoladni obliv, potem pa odcedimo na kuhinjski mrežici. Preden se obliv strdi, kocke okrasimo s polovičkami mandljev.

Priljubljeni recepti

Torta Sacher

Dunajska klasika

2 h
Srednje zahtevno

Kobariški štruklji

po receptu Ane Roš

Enostavno

Klobase, dušene v jabolčniku

Klobase in krompirjev pire sta že preizkušena kombinacija, omaka z jabolčnikom pa je nekaj novega in posebnega.

1 h 20 min
Enostavno

Paelja z morskimi sadeži

1 h 50 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.