
Cesaričini piškoti
Lešnikovi piškoti z lešniki in čokoladnim oblivom
Cesaričini piškoti
Lešnikovi piškoti z lešniki in čokoladnim oblivom

Sestavine
- 150 g moke
- 125 g masla
- 60 g sladkorja
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- ščepec soli
- 150 g mletih lešnikov
- 250 g surove marcipanove mase
- 100 g sladkorja v prahu
- ribezov žele
- 200 g temnega čokoladnega obliva
- celi lešniki za okras

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 150 g moke
- 125 g masla
- 60 g sladkorja
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- ščepec soli
- 150 g mletih lešnikov
- 250 g surove marcipanove mase
- 100 g sladkorja v prahu
- ribezov žele
- 200 g temnega čokoladnega obliva
- celi lešniki za okras
Postopek
Maslo najprej zdrobimo z moko, potem dodamo preostale sestavine in zgnetemo v voljno testo. Zavijemo ga v folijo in damo za 1 do 2 uri v hladilnik.
Testo razvaljamo približno 4 mm debelo in z obodcem ali kozarcem izrežemo 60 krogcev s premerom približno 4 cm. Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C 10 do 15 minut do lepe svetle barve. Ohladimo jih na kuhinjski mrežici.
Marcipanovo maso zgnetemo s sladkorjem v prahu in na tanko razvaljamo na delovni površini, ki smo jo rahlo potresli s kristalnim sladkorjem. Z obodcem, ki smo ga uporabili tudi za kekse, izrežemo 30 marcipanovih krogcev.
Ribezov žele gladko zmešamo in z njim premažemo kekse ter jih sestavimo tako, da med dva keksa vstavimo po eno marcipanovo rezino.
Čokoladni obliv raztopimo v vodni kopeli in nekoliko ohladimo. Sestavljene kekse prevlečemo s čokoladno glazuro in vsak piškot okrasimo z lešnikom.