
Kaj boste skuhali danes?
Ingverjeva juha s piščančjimi cmočki
Dame in gospodje, juha kot je še niste jedli!
Ingverjeva juha s piščančjimi cmočki
Dame in gospodje, juha kot je še niste jedli!

Sestavine
- 1 l piščančje jušne osnove
- velik kos ingverja
- 4 mlade čebulice in še malo, ko postrežemo
- 1 rdeči čili in še malo, ko postrežemo
- 1 steblo limonske trave
- 1 zvezdasti janež
- 2 stroka česna
- 200 g mletih ali drobno sesekljanih piščančjih prsi
- 1 jajce
- 30 g suhih krušnih drobtin
- sojina omaka
- 4 glave mladega bokčoja ali blitve
- sol in poper

Tri specialitete, ki jih morate poskusiti
Vonj po hrustljavih cvrtih inčunih bo za mizo zagotovo privabil tudi najbolj izbirčne jedce.

Triki in nasveti za vlaganje in shranjevanje živil
Jesenski meseci prinašajo obilje pridelkov, ki so dozoreli čez poletje. Da bi te dobrote ohranili tudi v hladnejših mesecih se poslužite različnih metod shranjevanja, ki so precej preproste, če le poznate nekaj trikov.

Topel, hrustljav in dišeč: bučni drobljenec, ki ogreje dušo
Bi radi svoje goste presenetili z malce drugačno, a vseeno zelo okusno sladico? Postrezite jim bučni drobljenec.
Sestavine
- 1 l piščančje jušne osnove
- velik kos ingverja
- 4 mlade čebulice in še malo, ko postrežemo
- 1 rdeči čili in še malo, ko postrežemo
- 1 steblo limonske trave
- 1 zvezdasti janež
- 2 stroka česna
- 200 g mletih ali drobno sesekljanih piščančjih prsi
- 1 jajce
- 30 g suhih krušnih drobtin
- sojina omaka
- 4 glave mladega bokčoja ali blitve
- sol in poper
Postopek
Ingver olupimo in drobno narežemo. Mlado čebulico tanko narežemo. Čili drobno sesekljamo. Limonsko travo stremo z noževim rezilom. En strok česna stremo. Glavice bokčoja ali blitve razrežemo na četrtine. Jajce razžvrkljamo.
V kozici segrejemo jušno osnovo skupaj s polovico ingverja, mlade čebulice in čilija ter limonsko travo, zvezdastim janežem in celim strokom česna. Pustimo rahlo vreti 15 minut.
Medtem v skledi zmešamo piščančje meso, preostali ingver, mlado čebulico in čili (malo ju prihranimo za postrežbo), česen, jajce, krušne drobtine in žlico sojine omake. Maso solimo in popramo, nato pa iz nje oblikujemo 12 cmočkov.
Jušno osnovo precedimo, zavržemo trdne dele in jo spet rahlo zavremo. Dodamo cmočke in pustimo rahlo vreti 8 minut, da se povsem skuhajo. Tekočina ne sme premočno vreti, sicer bodo cmočki razpadli. Dodamo bokčoj ali blitvo in začinimo s sojino omako. Kuhamo še dve minuti, da bokčoj ali blitva oveneta. Tik preden postrežemo, dodamo še nekaj čilija in mlade čebulice.