Kaj boste skuhali danes?
Ingverjeva juha s piščančjimi cmočki
Dame in gospodje, juha kot je še niste jedli!
Ingverjeva juha s piščančjimi cmočki
Dame in gospodje, juha kot je še niste jedli!
Sestavine
- 1 l piščančje jušne osnove
- velik kos ingverja
- 4 mlade čebulice in še malo, ko postrežemo
- 1 rdeči čili in še malo, ko postrežemo
- 1 steblo limonske trave
- 1 zvezdasti janež
- 2 stroka česna
- 200 g mletih ali drobno sesekljanih piščančjih prsi
- 1 jajce
- 30 g suhih krušnih drobtin
- sojina omaka
- 4 glave mladega bokčoja ali blitve
- sol in poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 l piščančje jušne osnove
- velik kos ingverja
- 4 mlade čebulice in še malo, ko postrežemo
- 1 rdeči čili in še malo, ko postrežemo
- 1 steblo limonske trave
- 1 zvezdasti janež
- 2 stroka česna
- 200 g mletih ali drobno sesekljanih piščančjih prsi
- 1 jajce
- 30 g suhih krušnih drobtin
- sojina omaka
- 4 glave mladega bokčoja ali blitve
- sol in poper
Postopek
Ingver olupimo in drobno narežemo. Mlado čebulico tanko narežemo. Čili drobno sesekljamo. Limonsko travo stremo z noževim rezilom. En strok česna stremo. Glavice bokčoja ali blitve razrežemo na četrtine. Jajce razžvrkljamo.
V kozici segrejemo jušno osnovo skupaj s polovico ingverja, mlade čebulice in čilija ter limonsko travo, zvezdastim janežem in celim strokom česna. Pustimo rahlo vreti 15 minut.
Medtem v skledi zmešamo piščančje meso, preostali ingver, mlado čebulico in čili (malo ju prihranimo za postrežbo), česen, jajce, krušne drobtine in žlico sojine omake. Maso solimo in popramo, nato pa iz nje oblikujemo 12 cmočkov.
Jušno osnovo precedimo, zavržemo trdne dele in jo spet rahlo zavremo. Dodamo cmočke in pustimo rahlo vreti 8 minut, da se povsem skuhajo. Tekočina ne sme premočno vreti, sicer bodo cmočki razpadli. Dodamo bokčoj ali blitvo in začinimo s sojino omako. Kuhamo še dve minuti, da bokčoj ali blitva oveneta. Tik preden postrežemo, dodamo še nekaj čilija in mlade čebulice.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jagodna cvetna torta
Okrašena z užitnimi cvetovi jegliča, vrtnic ali z listi begonije bo vsaj tako lepa kot bo okusna!
Trska z gomoljno zeleno in špinačo iz pečice
Iz trske je možno narediti izvrstno kosilo.