Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 180 g lubenice
- 1⁄2 kumare
- nekaj vejic mete
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 100 g sira feta
- 1 žlica balzamične glazure (opomba spodaj)
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 180 g lubenice
- 1⁄2 kumare
- nekaj vejic mete
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 100 g sira feta
- 1 žlica balzamične glazure (opomba spodaj)
Postopek
Lubenico in kumaro narežemo na kose in damo v skledo. Dodamo osmukane lističe mete (nekaj jih prihranimo za okras) in pokapamo z žlico oljčnega olja. Solimo in popramo ter preložimo na servirni krožnik. Na vrh nadrobimo feto, okrasimo s prihranjeno meto in tik pred postrežbo pokapamo z balzamično glazuro.
Balzamična glazura ali redukcija
je zgoščen, na polovico reduciran balzamični kis. Poljubno količino kakovostnega balzamičnega kisa počasi kuhamo toliko časa, da povre na polovico, se zgosti in postane sirupast. Po želji in za hitrejši rezultat mu lahko dodamo malo rjavega sladkorja, melase ali medu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki
Začinjeni friandi
Friandi so mandljevi kolački, priljubljeni zlasti v Avstraliji in na Novi Zelandiji.
Mariniran rostbif na žaru
Šunka v testu
Šunka v testu je še ena velikonočna klasika, ki ne sme manjkati na praznični mizi.