
Solata z bulgurjem, popečenim sirom in lubenico
Čudovito kontrastnih barv in okusov je prava vegi poslastica!
Solata z bulgurjem, popečenim sirom in lubenico
Čudovito kontrastnih barv in okusov je prava vegi poslastica!

Sestavine
- 200 g bulgurja
- 50 g bučnih semen
- 3 žlice oljčnega ali repičnega olja
- 250 g sira za žar
- 1 kumara
- šop peteršilja, mete, koriandra ali bazilike (lahko mešanico vsega)
- lupinica in sok 2 limon
- 400 g očiščenega mesa lubenice

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 200 g bulgurja
- 50 g bučnih semen
- 3 žlice oljčnega ali repičnega olja
- 250 g sira za žar
- 1 kumara
- šop peteršilja, mete, koriandra ali bazilike (lahko mešanico vsega)
- lupinica in sok 2 limon
- 400 g očiščenega mesa lubenice
Postopek
Bulgur pripravimo po navodilih proizvajalca, medtem pa pripravimo preostale sestavine. Kumaro razpolovimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Zelišča nasekljamo, vendar nekaj listkov prihranimo za okras. Lubenico razrežemo na koščke, sir pa na rezine.
Segrejemo večjo ponev, vanjo vsujemo bučna semena, jih nekaj minut pražimo, da začnejo pokati, nato jih stresemo na krožnik in odstavimo. Ponev poškropimo z malo olja in na njem približno 2–3 minute na vsaki strani pečemo sir, da se zlato zapeče na obeh straneh.
Bulgur odcedimo, stresemo v skledo, mu dodamo preostalo olje, kumaro, zelišča, limonovo lupinico, sok in bučna semena. Vse sestavine dobro premešamo. Solato damo na velik krožnik ali pladenj, jo obložimo s koščki lubenice in sirom ter posujemo še s preostalimi lističi zelišč.