
Kaj boste skuhali danes?
Solata z bulgurjem, popečenim sirom in lubenico
Čudovito kontrastnih barv in okusov je prava vegi poslastica!
Solata z bulgurjem, popečenim sirom in lubenico
Čudovito kontrastnih barv in okusov je prava vegi poslastica!

Sestavine
- 200 g bulgurja
- 50 g bučnih semen
- 3 žlice oljčnega ali repičnega olja
- 250 g sira za žar
- 1 kumara
- šop peteršilja, mete, koriandra ali bazilike (lahko mešanico vsega)
- lupinica in sok 2 limon
- 400 g očiščenega mesa lubenice

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 200 g bulgurja
- 50 g bučnih semen
- 3 žlice oljčnega ali repičnega olja
- 250 g sira za žar
- 1 kumara
- šop peteršilja, mete, koriandra ali bazilike (lahko mešanico vsega)
- lupinica in sok 2 limon
- 400 g očiščenega mesa lubenice
Postopek
Bulgur pripravimo po navodilih proizvajalca, medtem pa pripravimo preostale sestavine. Kumaro razpolovimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Zelišča nasekljamo, vendar nekaj listkov prihranimo za okras. Lubenico razrežemo na koščke, sir pa na rezine.
Segrejemo večjo ponev, vanjo vsujemo bučna semena, jih nekaj minut pražimo, da začnejo pokati, nato jih stresemo na krožnik in odstavimo. Ponev poškropimo z malo olja in na njem približno 2–3 minute na vsaki strani pečemo sir, da se zlato zapeče na obeh straneh.
Bulgur odcedimo, stresemo v skledo, mu dodamo preostalo olje, kumaro, zelišča, limonovo lupinico, sok in bučna semena. Vse sestavine dobro premešamo. Solato damo na velik krožnik ali pladenj, jo obložimo s koščki lubenice in sirom ter posujemo še s preostalimi lističi zelišč.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Telečji oreški s šparglji in žafranovo omako
Zrezki s hrustljavo lešnikovo skorjo.