
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 500 g zamrznjenega ali oluščenega svežega boba
- 1 kumara
- 3 polnozrnati kruhki pita
- sok in lupina 1 limone
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlička sladkorja
- 20 g mete
- 20 g peteršilja
- šopek drobnjaka
- 170 g sira feta
- sol
- poper

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 500 g zamrznjenega ali oluščenega svežega boba
- 1 kumara
- 3 polnozrnati kruhki pita
- sok in lupina 1 limone
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlička sladkorja
- 20 g mete
- 20 g peteršilja
- šopek drobnjaka
- 170 g sira feta
- sol
- poper
Postopek
Pripravimo vse sestavine. V kozico nalijemo vodo in jo zavremo. Dodamo bob in ga kuhamo 2 do 3 minute, da se malce zmehča, nato ga odcedimo, prelijemo s hladno vodo, da se ohladi, in ponovno odcedimo. Zrnom boba odstranimo kožice (podrgnemo jih med palcem in kazalcem), jih damo v večjo skledo, kožice pa zavržemo. Kumaro po dolžini prerežemo na pol in ji z žličko odstranimo semena. Obe polovici nato narežemo na rezine in jih dodamo bobu. Kruh pita prerežemo na pol, da dobimo 6 polkrogov in jih popečemo.
Manjše metine listke osmukamo, druge pa grobo nasekljamo. Peteršilj prav tako grobo nasekljamo, drobnjak pa narežemo. Limonovo lupino in sok, oljčno olje in sladkor zmešamo s soljo in poprom. Mešanico prelijemo po bobu in kumari, dodamo vsa zelišča in premešamo. Kruh pita natrgamo na koščke, sir feta pa nadrobimo in oboje dodamo solati. Previdno premešamo, najbolje kar z rokami, in solato stresemo na pladenj ali večji krožnik ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dvakrat pečena svinjska potrebušina in žametna omaka iz čebule in jabolk
Vaše brbončice še niso okusile kaj tako slastnega!
Vaniljev medeni jogurt z malinami
Tunin namaz s kaprami
Tunin namaz diši po morju. Pričarajte si obučtek ležernega poletnega poznega zajtrka na dopustu v vseh letnih časih.