© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Limonov cheesecake s pečenimi slivami in robidnicami

Ta torta je popolno kremasta in ravno prav sladko-kisla

Limonov cheesecake s pečenimi slivami in robidnicami

Ta torta je popolno kremasta in ravno prav sladko-kisla

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8–12 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Limonova sirčkova torta s pečenimi slivami in robidnicami

Sestavine

osnova

  • 200 g krhkih piškotov
  • 25 g stopljenega masla

nadev

  • 600 g polnomastnega kremnega sira
  • 75 g rjavega sladkorja
  • 4 velika jajca
  • lupinica 1 neškropljene limone
  • 3 žličke vaniljeve arome
  • 1 dl kisle smetane

pečeno sadje

  • 8 velikih sliv (ali ringlojev)
  • 300 g robidnic
  • 100 g svetlega sladkorja muskovado
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

osnova

  • 200 g krhkih piškotov
  • 25 g stopljenega masla

nadev

  • 600 g polnomastnega kremnega sira
  • 75 g rjavega sladkorja
  • 4 velika jajca
  • lupinica 1 neškropljene limone
  • 3 žličke vaniljeve arome
  • 1 dl kisle smetane

pečeno sadje

  • 8 velikih sliv (ali ringlojev)
  • 300 g robidnic
  • 100 g svetlega sladkorja muskovado

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Dno modela za torte premera 22 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v fine drobtine, jih pretresemo v skledo, dodamo stopljeno maslo in dobro zmešamo. Mešanico pritisnemo ob dno tortnega modela in postavimo v hladilnik, da se ohladi.

2

Za nadev z električnim mešalnikom gladko stepemo kremni sir in sladkor. Postopoma dodajamo jajca, in sicer eno po eno, skupaj z limonovo lupinico in vaniljevo aromo; pazimo, da je masa dobro zmešana, a je ne stepamo preveč. Maso prelijemo na ohlajeno osnovo v modelu in v srednjem delu pečice pečemo 50 minut oziroma ravno toliko, da se strdi. Pustimo, da se ohlaja 10 minut, nato vzamemo iz modela in pustimo, da se do konca ohladi.

3

Medtem temperaturo v pečici povečamo na 200 °C. Slive narežemo na krhlje in jih v pekaču dobro zmešamo z robidnicami in sladkorjem. Pečemo 10  do 12 minut, da sadje upade in nastane sirupasta omaka. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

4

Ko je torta popolnoma ohlajena, jo tanko premažemo s kislo smetano in obložimo s pečenim sadjem. Preostanek sadja ponudimo zraven v skledici.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.