
Limonov cheesecake s pečenimi slivami in robidnicami
Ta torta je popolno kremasta in ravno prav sladko-kisla
Limonov cheesecake s pečenimi slivami in robidnicami
Ta torta je popolno kremasta in ravno prav sladko-kisla

Sestavine
osnova
- 200 g krhkih piškotov
- 25 g stopljenega masla
nadev
- 600 g polnomastnega kremnega sira
- 75 g rjavega sladkorja
- 4 velika jajca
- lupinica 1 neškropljene limone
- 3 žličke vaniljeve arome
- 1 dl kisle smetane
pečeno sadje
- 8 velikih sliv (ali ringlojev)
- 300 g robidnic
- 100 g svetlega sladkorja muskovado

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
osnova
- 200 g krhkih piškotov
- 25 g stopljenega masla
nadev
- 600 g polnomastnega kremnega sira
- 75 g rjavega sladkorja
- 4 velika jajca
- lupinica 1 neškropljene limone
- 3 žličke vaniljeve arome
- 1 dl kisle smetane
pečeno sadje
- 8 velikih sliv (ali ringlojev)
- 300 g robidnic
- 100 g svetlega sladkorja muskovado
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Dno modela za torte premera 22 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v fine drobtine, jih pretresemo v skledo, dodamo stopljeno maslo in dobro zmešamo. Mešanico pritisnemo ob dno tortnega modela in postavimo v hladilnik, da se ohladi.
Za nadev z električnim mešalnikom gladko stepemo kremni sir in sladkor. Postopoma dodajamo jajca, in sicer eno po eno, skupaj z limonovo lupinico in vaniljevo aromo; pazimo, da je masa dobro zmešana, a je ne stepamo preveč. Maso prelijemo na ohlajeno osnovo v modelu in v srednjem delu pečice pečemo 50 minut oziroma ravno toliko, da se strdi. Pustimo, da se ohlaja 10 minut, nato vzamemo iz modela in pustimo, da se do konca ohladi.
Medtem temperaturo v pečici povečamo na 200 °C. Slive narežemo na krhlje in jih v pekaču dobro zmešamo z robidnicami in sladkorjem. Pečemo 10 do 12 minut, da sadje upade in nastane sirupasta omaka. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
Ko je torta popolnoma ohlajena, jo tanko premažemo s kislo smetano in obložimo s pečenim sadjem. Preostanek sadja ponudimo zraven v skledici.