
Cheesecake z borovničevimi vrtinci
Tako slastna in tako zelo očarljiva sladica
Cheesecake z borovničevimi vrtinci
Tako slastna in tako zelo očarljiva sladica

Sestavine
- 300 g polnozrnatih piškotov
- 150 g masla
- 275 g drobnega rjavega sladkorja
- 100 g borovnic
- 1 žlička škroba
- 900 g polnomastnega kremnega sira
- 4 žlice moke
- 2 žlički vaniljeve arome
- 3 velika jajca
- 2 dl kisle smetane

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 300 g polnozrnatih piškotov
- 150 g masla
- 275 g drobnega rjavega sladkorja
- 100 g borovnic
- 1 žlička škroba
- 900 g polnomastnega kremnega sira
- 4 žlice moke
- 2 žlički vaniljeve arome
- 3 velika jajca
- 2 dl kisle smetane
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pravokotni pekač v velikosti 20 x 30 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote zmiksamo v multipraktiku, da dobimo drobtine. Stopimo maslo in ga zmešamo s piškoti. Maso damo v pekač, jo z žlico poravnamo, pritisnemo in pečemo 10 minut. Ohladimo.
Medtem damo borovnice in 25 g sladkorja v majhno kozico. Škrob zmešamo z žlico hladne vode in dodamo v kozico. Segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi. Zvišamo temperaturo in pustimo, da brbota 1 do 2 minuti, da se omaka malo zgosti. Ohladimo.
V veliki skledi z električnim mešalnikom stepemo sir, da dobimo gladko maso. Najprej dodamo preostali sladkor in ponovno stepemo, nato pa še moko, vaniljevo aromo, jajca, kislo smetano in stepamo, da dobimo gladko maso in se vse sestavine dobro povežejo.
Polovico kremne mešanice polijemo po piškotnem testu, nato z žlico po vrhu razporedimo polovico borovničeve omake v majhnih kupčkih. Dodamo še drugo polovico kreme in vrh zgladimo. Prelijemo s preostalo borovničevo omako, nato pa z vrhom žlice naredimo vrtinčaste vzorce. Pečemo 10 minut, nato temperaturo znižamo na 110 °C in pečemo še nadaljnjih 30 minut. Pečico ugasnemo, torto pa pustimo v njej še 1 uro, nato pripremo vratca pečice in torto pustimo še 1 uro v njej. Potem jo vzamemo iz pečice in jo pustimo vsaj 3 ure, najbolje čez noč, na sobni temperaturi, da se popolnoma ohladi. Razrežemo jo na 14 kosov. V hladilniku jo lahko hranimo do 5 dni.