© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Lešnikovo-čokoladni namaz

Tega slastnega namaza bo še prehitro zmanjkalo!

Lešnikovo-čokoladni namaz

Tega slastnega namaza bo še prehitro zmanjkalo!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 kozarček
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Lešnikovo-čokoladni namaz

Sestavine

  • 400 g blanširanih lešnikov (brez kožic)
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 2 žlici javorovega sirupa
  • ½ žličke morske soli ali solnega cveta
  • 2–3 žličke lešnikovega olja (po želji)

Sestavine

  • 400 g blanširanih lešnikov (brez kožic)
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 2 žlici javorovega sirupa
  • ½ žličke morske soli ali solnega cveta
  • 2–3 žličke lešnikovega olja (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Lešnike razporedimo na velik pekač, postavimo v pečico in pečemo 10 minut, medtem občasno pomešamo, da se ob robovih ne zažgejo. Ko se zlato rjavo obarvajo, jih vzamemo iz pečice in popolnoma ohladimo.

2

Lešnike stresemo v multipraktik, dodamo kakav v prahu, javorov sirup in sol ter meljemo 6 do 8 minut, da nastane gladek namaz. Če ga želimo razrahljati, dodamo nekaj lešnikovega olja in še malo zmeljemo.

Priljubljeni recepti

Zmečkan črni fižol

Odličen je kot nadev za fajite!

10 min
Enostavno

Pomladanska piščančja paelja

Rižota po špansko. Tokrat v spomladansko zelenih odtenkih svežega boba in graha, kopra, mete in peteršilja.

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.