
Kaj boste skuhali danes?
Domač čokoladno-lešnikov namaz
Domača nut _ _ _ a bo navdušila vse ljubitelje sladkih začetkov dneva.
Domač čokoladno-lešnikov namaz
Domača nut _ _ _ a bo navdušila vse ljubitelje sladkih začetkov dneva.

Sestavine
- 100 g lešnikov
- 10 g stopljenega kakavovega ali navadnega masla
- 30 g javorovega ali agavinega sirupa ali medu
- 10 g kakava
- ščepec soli
- 20 g lešnikovega olja ali olja nevtralnega okusa (na primer sončničnega)
- 2 žlici vroče vode

Triki in nasveti za vlaganje in shranjevanje živil
Jesenski meseci prinašajo obilje pridelkov, ki so dozoreli čez poletje. Da bi te dobrote ohranili tudi v hladnejših mesecih se poslužite različnih metod shranjevanja, ki so precej preproste, če le poznate nekaj trikov.

Topel, hrustljav in dišeč: bučni drobljenec, ki ogreje dušo
Bi radi svoje goste presenetili z malce drugačno, a vseeno zelo okusno sladico? Postrezite jim bučni drobljenec.

7 juh za nežen prehod v jesen
Obilno deževje in meglena jutra napovedujejo začetek jeseni, poletna zelenjava pa se umika bučam, gobam, korenovkam in drugim sestavinam, ki so kot nalašč za okusne juhe.
Sestavine
- 100 g lešnikov
- 10 g stopljenega kakavovega ali navadnega masla
- 30 g javorovega ali agavinega sirupa ali medu
- 10 g kakava
- ščepec soli
- 20 g lešnikovega olja ali olja nevtralnega okusa (na primer sončničnega)
- 2 žlici vroče vode
Postopek
Lešnike suho popražimo v ponvi, da zadišijo in da jim razpoka tanka rjava lupinica. Ko se malo ohladijo, jih podrgnemo med rokami, da lupinica odpade, nato jih v zmogljivem multipraktiku čim bolj gladko zmeljemo.
V multipraktik dodamo še preostale sestavine in mešamo toliko časa, da se dobro povežejo med seboj. Namaz postrežemo na kosu kruha ali v palačinkah.
Priljubljeni recepti
Svinjske zarebrnice s koromačevo solato
Koromačeva solata z jabolkom se lepo ujame s svinjino, odlična pa je tudi kar tako
Orehova potica
Za božične in velikonočne praznike orehova potica res ne sme manjkati!