© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ajdovi krapki z lešniki in čokolado

Ajdovi krapki z lešniki in čokolado

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 25 piškotov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 180 g lešnikov
  • 100 g moke
  • 90 g ajdove moke
  • 60 g svetlo rjavega sladkorja
  • ščep solnega cveta ali fine morske soli
  • 180 g masla
  • 100 g temne čokolade
  • 1 žlička kokosove maščobe (ali drugega nevtralnega olja)

Sestavine

  • 180 g lešnikov
  • 100 g moke
  • 90 g ajdove moke
  • 60 g svetlo rjavega sladkorja
  • ščep solnega cveta ali fine morske soli
  • 180 g masla
  • 100 g temne čokolade
  • 1 žlička kokosove maščobe (ali drugega nevtralnega olja)

Postopek

1

Velik plitev pekač obložimo s papir- jem za peko. Lešnike popražimo v suhi ponvici, jih stresemo v multipraktik in drobno zmeljemo. Dodamo obe moki, sladkor in ščepec solnega cveta ter mešamo 20 do 30 sekund, da se sestavine enakomerno premešajo. Dodamo maslo in mešamo, da začne nastajati krhko testo. Stresemo ga na delovno površino in ga na hitro pognetemo s hladnimi rokami.

2

Iz testa naredimo 25 kroglic in jih položimo na pripravljeni pekač. S prstom ali ročajem kuhalnice naredimo na sredini vsake kroglice vdolbinico. Pekač postavimo v hladilnik, kjer naj se piškoti do peke ohlajajo 30 minut. Pečico segrejemo na 180 °C.

3

Piškote pečemo 15 do 20 minut oziroma do lepo rumene barve. Čokolado grobo narežemo in jo damo skupaj z maščobo v nepregorno skledico, to pa namestimo nad kozico z vodo, ki rahlo vre; dno skledice se ne sme dotikati vode. Občasno pomešamo, dokler se čokolada ne stopi. Z žličko jo nadevamo v vdolbinice na vrhu krapkov. Postrežemo šele takrat, ko se čokolada strdi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.