© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Drevesca iz zimskega gozda

Pripravite ta drevesca, da jih boste lahko nastavili Božičku pod božično drevo!

Drevesca iz zimskega gozda

Pripravite ta drevesca, da jih boste lahko nastavili Božičku pod božično drevo!

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 80–90 drevesc
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Lo_WinterwaldbĄumchen_558x620_acf_cropped

Sestavine

testo

  • 250 g gladke moke
  • 200 g masla
  • 1 rumenjak
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 100 g mletih lešnikov
  • lešnikova krema za nadev

beljakova glazura

  • 250 g sladkorja v prahu
  • 1 beljak
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 250 g gladke moke
  • 200 g masla
  • 1 rumenjak
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 100 g mletih lešnikov
  • lešnikova krema za nadev

beljakova glazura

  • 250 g sladkorja v prahu
  • 1 beljak

Postopek

1

Sestavine za testo hitro zgnetemo na hladni delovni površini v krhko testo; razvaljamo ga približno 3 mm debelo in z modelčki izrežemo drevesca. Kekse zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej segreti pečici pri 200 °C približno 10 minut.

2

Ko se keksi ohladijo, jih premažemo z lešnikovo kremo in po dva sestavimo.

3

Pripravimo še glazuro tako, da beljak gladko zmešamo s sladkorjem v prahu. Z brizgalno vrečko drevesca okrasimo tako, kot da so zasnežena.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.