
Drevesca iz zimskega gozda
Pripravite ta drevesca, da jih boste lahko nastavili Božičku pod božično drevo!
Drevesca iz zimskega gozda
Pripravite ta drevesca, da jih boste lahko nastavili Božičku pod božično drevo!

Sestavine
testo
- 250 g gladke moke
- 200 g masla
- 1 rumenjak
- 100 g sladkorja v prahu
- 100 g mletih lešnikov
- lešnikova krema za nadev
beljakova glazura
- 250 g sladkorja v prahu
- 1 beljak

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
testo
- 250 g gladke moke
- 200 g masla
- 1 rumenjak
- 100 g sladkorja v prahu
- 100 g mletih lešnikov
- lešnikova krema za nadev
beljakova glazura
- 250 g sladkorja v prahu
- 1 beljak
Postopek
Sestavine za testo hitro zgnetemo na hladni delovni površini v krhko testo; razvaljamo ga približno 3 mm debelo in z modelčki izrežemo drevesca. Kekse zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej segreti pečici pri 200 °C približno 10 minut.
Ko se keksi ohladijo, jih premažemo z lešnikovo kremo in po dva sestavimo.
Pripravimo še glazuro tako, da beljak gladko zmešamo s sladkorjem v prahu. Z brizgalno vrečko drevesca okrasimo tako, kot da so zasnežena.