© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kuskusovi polpeti s sirom feta

Kuskus malo drugače

Kuskusovi polpeti s sirom feta

Kuskus malo drugače

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Make it tonight MIT p19-35Couscous fritters with feta

Sestavine

  • 180 g kuskusa
  • 2 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 3 žlice navadnega jogurta
  • 85 g sira feta
  • 50 g polsušenih paradižnikov
  • 3 mlade čebulice
  • 2 žlici sončničnega olja
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 180 g kuskusa
  • 2 dl vroče zelenjavne jušne osnove
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 3 žlice navadnega jogurta
  • 85 g sira feta
  • 50 g polsušenih paradižnikov
  • 3 mlade čebulice
  • 2 žlici sončničnega olja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Sir narežemo na 1 cm velike kocke. Mlado čebulico očistimo in drobno nasekljamo. Prav tako drobno nasekljamo paradižnik.

2

V veliko skledo damo kuskus, ga prelijemo z vročo jušno osnovo in pokrijemo s kuhinjsko folijo. Pustimo 5 minut, da kuskus popije vso tekočino in nabrekne. Dodamo jajce in jogurt ter dobro premešamo. Začinimo s soljo in poprom. Vmešamo še sir, paradižnik in čebulo.

3

Iz tako pripravljene mešanice naredimo 4 polpete. V ponvi segrejemo olje in na njem na srednji temperaturi pečemo polpete 3 minute na vsaki strani, da postanejo zlato rjavi. Polpete postrežemo z zeleno solato in najljubšim čatnijem.

Nasvet

Pred oblikovanjem polpet si navlažimo roke, da se masa za polpete ne bo preveč lepila nanje. Namesto polsušenega paradižnika lahko uporabimo tudi sušenega, vendar ga dodamo v skledo, preden kuskus prelijemo z juho.

Priljubljeni recepti

Sladka plaža s piškotnimi drobtinami in cheesecake kremo

Čisto prava sladka plaža s peščenim gradom!

4 h
Srednje zahtevno

Malce pikantna korenčkova juha

Juhica, ki ogreje

35 min
Enostavno

Piščančja nabodala s cacikijem

Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik.

Enostavno

Maslen brstični ohrovt s kostanjem in slanino

Delikatesna priloga za jesen.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.