
Kuskusovi polpeti s sirom feta
Kuskus malo drugače
Kuskusovi polpeti s sirom feta
Kuskus malo drugače

Sestavine
- 180 g kuskusa
- 2 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 razžvrkljano jajce
- 3 žlice navadnega jogurta
- 85 g sira feta
- 50 g polsušenih paradižnikov
- 3 mlade čebulice
- 2 žlici sončničnega olja
- sol
- poper

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 180 g kuskusa
- 2 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 razžvrkljano jajce
- 3 žlice navadnega jogurta
- 85 g sira feta
- 50 g polsušenih paradižnikov
- 3 mlade čebulice
- 2 žlici sončničnega olja
- sol
- poper
Postopek
Sir narežemo na 1 cm velike kocke. Mlado čebulico očistimo in drobno nasekljamo. Prav tako drobno nasekljamo paradižnik.
V veliko skledo damo kuskus, ga prelijemo z vročo jušno osnovo in pokrijemo s kuhinjsko folijo. Pustimo 5 minut, da kuskus popije vso tekočino in nabrekne. Dodamo jajce in jogurt ter dobro premešamo. Začinimo s soljo in poprom. Vmešamo še sir, paradižnik in čebulo.
Iz tako pripravljene mešanice naredimo 4 polpete. V ponvi segrejemo olje in na njem na srednji temperaturi pečemo polpete 3 minute na vsaki strani, da postanejo zlato rjavi. Polpete postrežemo z zeleno solato in najljubšim čatnijem.
Nasvet
Pred oblikovanjem polpet si navlažimo roke, da se masa za polpete ne bo preveč lepila nanje. Namesto polsušenega paradižnika lahko uporabimo tudi sušenega, vendar ga dodamo v skledo, preden kuskus prelijemo z juho.