
Kaj boste skuhali danes?
Kuskusovi polpeti s sirom feta
Kuskus malo drugače
Kuskusovi polpeti s sirom feta
Kuskus malo drugače

Sestavine
- 180 g kuskusa
- 2 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 razžvrkljano jajce
- 3 žlice navadnega jogurta
- 85 g sira feta
- 50 g polsušenih paradižnikov
- 3 mlade čebulice
- 2 žlici sončničnega olja
- sol
- poper

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 180 g kuskusa
- 2 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 razžvrkljano jajce
- 3 žlice navadnega jogurta
- 85 g sira feta
- 50 g polsušenih paradižnikov
- 3 mlade čebulice
- 2 žlici sončničnega olja
- sol
- poper
Postopek
Sir narežemo na 1 cm velike kocke. Mlado čebulico očistimo in drobno nasekljamo. Prav tako drobno nasekljamo paradižnik.
V veliko skledo damo kuskus, ga prelijemo z vročo jušno osnovo in pokrijemo s kuhinjsko folijo. Pustimo 5 minut, da kuskus popije vso tekočino in nabrekne. Dodamo jajce in jogurt ter dobro premešamo. Začinimo s soljo in poprom. Vmešamo še sir, paradižnik in čebulo.
Iz tako pripravljene mešanice naredimo 4 polpete. V ponvi segrejemo olje in na njem na srednji temperaturi pečemo polpete 3 minute na vsaki strani, da postanejo zlato rjavi. Polpete postrežemo z zeleno solato in najljubšim čatnijem.
Nasvet
Pred oblikovanjem polpet si navlažimo roke, da se masa za polpete ne bo preveč lepila nanje. Namesto polsušenega paradižnika lahko uporabimo tudi sušenega, vendar ga dodamo v skledo, preden kuskus prelijemo z juho.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Vaniljeva panakota s karamelizirano pomarančo
Ribji file s »holandsko omako« in krompir s kaprami
Odličen ribji meni za posebne priložnosti ali za vsak dan