
Sestavine
granola
- 85 g ajdove kaše
- 4 datlji medjool
- 1 žlička mletega cimeta
- 100 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici repičnega olja
- 25 g sončničnih semen
- 25 g bučnih semen
- 25 g mandljevih lističev
- 50 g orehovih polovičk
- 50 g zlatih rozin (sultanin)
jogurt s sadjem (za 2 porciji)
- 3 dl manj mastnega navadnega jogurta
- 2 zreli nektarini ali breskvi

Razkrivamo: toliko kalorij ima dejansko poletni koktajl Aperol Spritz
Aperol Spritz je postal nepogrešljiv del poletnih druženj. Toda ste se že kdaj vprašali, koliko kalorij dejansko vsebuje ta priljubljeni italijanski koktajl?

Kremasta limonada: osvežitev, ki osvaja poletje
Letošnje poletje se vrti okoli popolnoma novega osvežilnega napitka. Govorimo o kremasti limonadi, pijači, ki osvaja družbena omrežja in hkrati navdušuje ljubitelje sladkega, mlečnega, a vseeno citrusno osvežilnega okusa.

Domači ravioli, ki bi jih z veseljem postregli tudi v restavraciji
Sledite našemu postopku in fotografijam korak za korakom ter pripravite domače raviole, o katerih bodo gostje še dolgo govorili.
Sestavine
granola
- 85 g ajdove kaše
- 4 datlji medjool
- 1 žlička mletega cimeta
- 100 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici repičnega olja
- 25 g sončničnih semen
- 25 g bučnih semen
- 25 g mandljevih lističev
- 50 g orehovih polovičk
- 50 g zlatih rozin (sultanin)
jogurt s sadjem (za 2 porciji)
- 3 dl manj mastnega navadnega jogurta
- 2 zreli nektarini ali breskvi
Postopek
Ajdovo kašo čez noč namočimo v hladni vodi. Naslednji dan jo odcedimo in oplaknemo. Datlje izkoščičimo in jih damo v kozico, prilijemo 3 dl vode, dodamo cimet in s paličnim mešalnikom gladko zmeljemo. Dodamo ajdovo kašo, zavremo in nepokrito kuhamo 5 minut, da nastane kašasta zmes. Medtem pečico segrejemo na 150 °C in dva velika pekača obložimo s papirjem za peko.
V ajdovo zmes vmešamo kosmiče in olje, nato majhne kupčke mešanice polagamo na pekača. Pečemo 15 minut, nato kupčke pazljivo odluščimo s papirja in jih obrnemo. Pečemo še najmanj 15 minut, da postanejo čvrsti in se zlato obarvajo. Med peko jih pogosto obrnemo.
Ko so kupčki dovolj suhi, jih stresemo v skledo in pomešamo z oreščki, semeni in rozinami. Ko se ohladijo, jih ponudimo: vsak dobi dobro pest granole z jogurtom in na rezine narezanim sadjem, preostalo granolo pa shranimo v nepredušno zaprto posodo, kjer se ohrani do 1 teden.