
Kaj boste skuhali danes?
Polnovredni jabolčni kolač s skutno oblogo
Jabolka so nam vedno na voljo, zato nam recept za tako okusno sladico pride prav za marsikatero priložnost.
Polnovredni jabolčni kolač s skutno oblogo
Jabolka so nam vedno na voljo, zato nam recept za tako okusno sladico pride prav za marsikatero priložnost.

Sestavine
- 400 g jabolk
- 1 žlica limonovega soka
- 120 g polnovredne moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 4 jajca
- 60 g rjavega sladkorja
- 100 g zmletih orehov (ali mandljev ali lešnikov ali mešano)
skutna obloga
- 250 g skute (20 % maščobe)
- 3 žlice jabolčne čežane
- drobno nariban koren ingverja (pribl. 10 g)
- sok in nastrgana lupinica ½ neškropljene limone
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 žlica sladkorja

Božanski knedl kolač, ki ga pripravite hitreje kot klasične cmoke
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.

To je najboljša domača nutela in 5 receptov z lešniki
Tole je naša najboljša domača nutela - boljša od originala! Lešniki pa niso samo za sladice. Odkrijte okusne recepte z lešniki!
Sestavine
- 400 g jabolk
- 1 žlica limonovega soka
- 120 g polnovredne moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 4 jajca
- 60 g rjavega sladkorja
- 100 g zmletih orehov (ali mandljev ali lešnikov ali mešano)
skutna obloga
- 250 g skute (20 % maščobe)
- 3 žlice jabolčne čežane
- drobno nariban koren ingverja (pribl. 10 g)
- sok in nastrgana lupinica ½ neškropljene limone
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 žlica sladkorja
Postopek
Jabolka olupimo, naribamo in pokapamo z limonovim sokom, da ne porjavijo. Moko pomešamo s pecilnim praškom. Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo v čvrst sneg in ga damo na hladno. Sladkor in rumenjake penasto zmešamo.
Naribana jabolka, orehe in moko s pecilnim praškom zmešamo z rumenjakovo zmesjo ter previdno vmešamo beljakov sneg.
Tortni model premera 22 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko, napolnimo s testom in pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 15 minut.
Oblogo pripravimo tako, da skuto zmešamo z jabolčno čežano. Dodamo ingver ter limonovo lupinico in sok. Previdno vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano. Skutno oblogo razdelimo po polnovredni jabolčni podlagi. Kolač razrežemo na primerne kose in ponudimo.
Priljubljeni recepti
Piščanec s hrenovo omako
Velikonočnemu zajtrku naj sledi velikonočno kosilo - s hrenovo omako, seveda.
Marmelada iz malin in breskev
Shranite nekaj kozarcev te božanske marmelade in si okus po soncu pričarajte tudi v deževnih jesenskih dneh!