
Polnovredni jabolčni kolač s skutno oblogo
Jabolka so nam vedno na voljo, zato nam recept za tako okusno sladico pride prav za marsikatero priložnost.
Polnovredni jabolčni kolač s skutno oblogo
Jabolka so nam vedno na voljo, zato nam recept za tako okusno sladico pride prav za marsikatero priložnost.

Sestavine
- 400 g jabolk
- 1 žlica limonovega soka
- 120 g polnovredne moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 4 jajca
- 60 g rjavega sladkorja
- 100 g zmletih orehov (ali mandljev ali lešnikov ali mešano)
skutna obloga
- 250 g skute (20 % maščobe)
- 3 žlice jabolčne čežane
- drobno nariban koren ingverja (pribl. 10 g)
- sok in nastrgana lupinica ½ neškropljene limone
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 žlica sladkorja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 400 g jabolk
- 1 žlica limonovega soka
- 120 g polnovredne moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 4 jajca
- 60 g rjavega sladkorja
- 100 g zmletih orehov (ali mandljev ali lešnikov ali mešano)
skutna obloga
- 250 g skute (20 % maščobe)
- 3 žlice jabolčne čežane
- drobno nariban koren ingverja (pribl. 10 g)
- sok in nastrgana lupinica ½ neškropljene limone
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 žlica sladkorja
Postopek
Jabolka olupimo, naribamo in pokapamo z limonovim sokom, da ne porjavijo. Moko pomešamo s pecilnim praškom. Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo v čvrst sneg in ga damo na hladno. Sladkor in rumenjake penasto zmešamo.
Naribana jabolka, orehe in moko s pecilnim praškom zmešamo z rumenjakovo zmesjo ter previdno vmešamo beljakov sneg.
Tortni model premera 22 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko, napolnimo s testom in pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 15 minut.
Oblogo pripravimo tako, da skuto zmešamo z jabolčno čežano. Dodamo ingver ter limonovo lupinico in sok. Previdno vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano. Skutno oblogo razdelimo po polnovredni jabolčni podlagi. Kolač razrežemo na primerne kose in ponudimo.