
Kaj boste skuhali danes?
Čičerkina solata z mangom in karijem
Čičerkina solata s pridihom daljne Azije
Čičerkina solata z mangom in karijem
Čičerkina solata s pridihom daljne Azije

Sestavine
- 200 g čičerke iz pločevinke
- 2 žlici nemastnega grškega jogurta
- sok 1⁄2 limone
- 1 zvrhana žlica karijeve paste korma
- 1⁄2 korenčka
- 70 g rdečega zelja
- 50 g mlade špinače
- 50 g manga
- 1⁄2 žličke semen črne kumine (črnike)
- 1⁄2 majhnega rdečega čilija

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 200 g čičerke iz pločevinke
- 2 žlici nemastnega grškega jogurta
- sok 1⁄2 limone
- 1 zvrhana žlica karijeve paste korma
- 1⁄2 korenčka
- 70 g rdečega zelja
- 50 g mlade špinače
- 50 g manga
- 1⁄2 žličke semen črne kumine (črnike)
- 1⁄2 majhnega rdečega čilija
Postopek
Čičerko odcedimo in splaknemo. Korenček narežemo na tanke paličice ali ga nastrgamo. Zelje in špinačo drobno narežemo. Mango narežemo na majhne koščke, čili pa na tanke rezine (če želimo manj pekočo jed, mu odstranimo semena).
V skledi zmešamo čičerko, jogurt, limono in karijevo pasto. Dodamo korenje, zelje, špinačo in mango ter premešamo. Solato damo v posodo za malico ali drugo posodo, ki jo lahko nepredušno zapremo, ter jo potresemo s črnikinimi semeni in čilijem. Nato posodo zapremo in jo do malice hranimo na hladnem.
Nasvet
Korma je ena od blagih vrst karija. Najpogosteje vsebuje smetano ali jogurt, kokosovo kremo, mlete oreške, koriander in druge začimbe.
Nasvet
Semena črne kumine (črnike, Nigella sativa) se kot začimba uporabljajo zlasti v indijski in bližnjevzhodnih kuhinjah. So ostrega grenkega okusa, ki združuje okus čebule, črnega popra in origana.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sirov kolač s češnjevim džemom
Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer
Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci
Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.