Kaj boste skuhali danes?
Čičerkina solata z mangom in karijem
Čičerkina solata s pridihom daljne Azije
Čičerkina solata z mangom in karijem
Čičerkina solata s pridihom daljne Azije
Sestavine
- 200 g čičerke iz pločevinke
- 2 žlici nemastnega grškega jogurta
- sok 1⁄2 limone
- 1 zvrhana žlica karijeve paste korma
- 1⁄2 korenčka
- 70 g rdečega zelja
- 50 g mlade špinače
- 50 g manga
- 1⁄2 žličke semen črne kumine (črnike)
- 1⁄2 majhnega rdečega čilija
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 200 g čičerke iz pločevinke
- 2 žlici nemastnega grškega jogurta
- sok 1⁄2 limone
- 1 zvrhana žlica karijeve paste korma
- 1⁄2 korenčka
- 70 g rdečega zelja
- 50 g mlade špinače
- 50 g manga
- 1⁄2 žličke semen črne kumine (črnike)
- 1⁄2 majhnega rdečega čilija
Postopek
Čičerko odcedimo in splaknemo. Korenček narežemo na tanke paličice ali ga nastrgamo. Zelje in špinačo drobno narežemo. Mango narežemo na majhne koščke, čili pa na tanke rezine (če želimo manj pekočo jed, mu odstranimo semena).
V skledi zmešamo čičerko, jogurt, limono in karijevo pasto. Dodamo korenje, zelje, špinačo in mango ter premešamo. Solato damo v posodo za malico ali drugo posodo, ki jo lahko nepredušno zapremo, ter jo potresemo s črnikinimi semeni in čilijem. Nato posodo zapremo in jo do malice hranimo na hladnem.
Nasvet
Korma je ena od blagih vrst karija. Najpogosteje vsebuje smetano ali jogurt, kokosovo kremo, mlete oreške, koriander in druge začimbe.
Nasvet
Semena črne kumine (črnike, Nigella sativa) se kot začimba uporabljajo zlasti v indijski in bližnjevzhodnih kuhinjah. So ostrega grenkega okusa, ki združuje okus čebule, črnega popra in origana.