Kaj boste skuhali danes?
Zelena mineštra s fižolom in rikotnimi žličniki
Zelena mineštra s fižolom in rikotnimi žličniki
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- košček masla
- 1 čebula
- 2 korenčka
- 2 stebli stebelne zelene
- nekaj vejic rožmarina
- 2 stroka česna
- 1,5 dl belega vina
- 0,5 dl vode
- 1 liter zelenjavne jušne osnove
- 400 g (1 pločevinka) fižola cannellini
- 100 g listnatega ohrovta
- 75 g sladkornega graha
- 75 g oluščenega graha
- 75 g mlade špinače
- sol in poper
rikotni žličniki
- 3 rezine belega kruha
- 3 žlice mleka
- 150 g rikote
- 1 jajce
- obilen ščep nastrganega muškatnega oreška
- 75 g parmezana ali drugega trdega sira
- nastrgana lupinica 1 bio limone
- sol in poper
ko postežemo
- parmezan ali drug trdi sir
- šopek bazilike
Najboljši pad thai bo odslej kar vaš domač
Popolna kombinacija slanega, sladkega, kislega in pikantnega je razlog, da je pad thai postal priljubljen po vsem svetu. Pripravite ga še vi.
Kostanj, kot ga še ne poznate
Ker smo se navadnega pečenega kostanja že najdeli, smo ga tokrat nadgradili - z žajbljem, medom in maslom. Je kdo rekel, da je kostanj dolgočasen?
Italijanska klasika v novi preobleki: popoln čokoladni tiramisu
Kremast, čokoladen in brez jajc – ta tiramisu je preprosto popoln! Italijanska klasika v novi različici, ki jo boste želeli pripraviti znova in znova.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- košček masla
- 1 čebula
- 2 korenčka
- 2 stebli stebelne zelene
- nekaj vejic rožmarina
- 2 stroka česna
- 1,5 dl belega vina
- 0,5 dl vode
- 1 liter zelenjavne jušne osnove
- 400 g (1 pločevinka) fižola cannellini
- 100 g listnatega ohrovta
- 75 g sladkornega graha
- 75 g oluščenega graha
- 75 g mlade špinače
- sol in poper
rikotni žličniki
- 3 rezine belega kruha
- 3 žlice mleka
- 150 g rikote
- 1 jajce
- obilen ščep nastrganega muškatnega oreška
- 75 g parmezana ali drugega trdega sira
- nastrgana lupinica 1 bio limone
- sol in poper
ko postežemo
- parmezan ali drug trdi sir
- šopek bazilike
Postopek
Čebulo, korenje in zeleno drobno narežemo. Česen narežemo na tanke rezinice, ohrovt na večje koščke. Fižol odcedimo in splaknemo. Kruh narežemo na kocke s stranico 1 cm.
V litoželezni posodi segrejemo oljčno olje in maslo. Dodamo čebulo, korenje in zeleno ter malce solimo in popramo. Posodo pokrijemo in zelenjavo pražimo 20 minut oziroma toliko časa, da se zmehča; medtem občasno premešamo. Dodamo rožmarin in česen ter pražimo še 2 do 3 minute. Nato prilijemo vino in tekočino pustimo vreti 5 minut, da se zgosti. Dodamo jušno osnovo in fižol ter pustimo rahlo vreti še 20 minut.
Medtem v skledo stresemo kruh, ga prelijemo z mlekom in pustimo, da se 5 minut namaka. Nato ga ožmemo, dodamo rikoto, jajce, muškatni orešek, parmezan in limonovo lupinico ter obilno solimo in popramo. Temeljito premešamo.
V kozico stresemo ohrovt, kuhamo 2 minuti in dodamo sladkorni grah. Pustimo rahlo vreti 2 minuti.
V multipraktik damo grahova zrna, mlado špinačo in vodo ter meljemo, da zmes postane povsem gladka. Postrgamo jo v juho, ki naj se še naprej rahlo greje nad ognjem.
V kozici zavremo vodo, ki smo jo malce solili. Testo z dvema žlicama grobo oblikujemo v žličnike (vsak naj bo velik približno za žlico), jih polagamo v vrelo vodo in kuhamo 1 do 2 minuti. Nato jih poberemo iz vode in pazljivo položimo v mineštro. Vse skupaj pokapamo z malo oljčnega olja, potresemo s parmezanom in baziliko ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Juha iz rdeče pese s hrenom
Sladka rdeča pesa se rada druži z ostrim okusom hrena. Preizkusite to kombinacijo v odlični juhi.
Ocvrte bržole s kostanjevim nadevom
Surovi in kuhani šparglji z limono in parmezanovim maslom
Izkoristite spomladansko zelenjavo in jo postrezite ob vsakem kosilu.
Pečena piščančja bedra s krompirjem in tartufi
Klasična bedra in krompir bomo popestrili z dodatkom tartufov