© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krofi kot mafini

Hibridi so v modi. Kaj če bi si letos za pusta privoščili krof v obliki mafina?

Krofi kot mafini

Hibridi so v modi. Kaj če bi si letos za pusta privoščili krof v obliki mafina?

Čas priprave 43 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 krofov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
krofi-kot-mafini

Sestavine

  • 140 g rjavega kristalnega sladkorja
  • 200 g moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 dl navadnega jogurta
  • 2 veliki jajci
  • 1 žlička vaniljine arome
  • 140 g masla
  • 12 žličk malinove marmelade brez semen
  • maslo za namastitev
  • 200 g sladkorja v prahu za posip
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 140 g rjavega kristalnega sladkorja
  • 200 g moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 dl navadnega jogurta
  • 2 veliki jajci
  • 1 žlička vaniljine arome
  • 140 g masla
  • 12 žličk malinove marmelade brez semen
  • maslo za namastitev
  • 200 g sladkorja v prahu za posip

Postopek

1

1. Pečico segrejemo na 190 °C. Model za mafine z 12 vdolbinami rahlo namažemo z maslom (ali pa uporabimo silikonski model). 140 g sladkorja, moko in sodo bikarbono damo v skledo in zmešamo. Jajca stepemo, maslo pa stopimo. V drugi skledi skupaj stepemo jogurt, jajca in vaniljino aromo. Vsebino iz sklede in stopljeno maslo zlijemo na suhe sestavine in jo na hitro previdno vmešamo z žlico, da se sestavine povežejo.

2

Dve tretjini mase razdelimo v vdolbine modla za mafine. Na sredino vsake porcije previdno dodamo po 1 žličko marmelade in prekrijemo s preostalo maso. Pečemo 16 do 18 minut, da krofi narastejo, se zlato obarvajo in so prožni na dotik.

3

Pustimo, da se krofi 5 minut ohlajajo, nato jih poberemo iz modla in posujemo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.