Kaj boste skuhali danes?
Krofi kot mafini
Hibridi so v modi. Kaj če bi si letos za pusta privoščili krof v obliki mafina?
Krofi kot mafini
Hibridi so v modi. Kaj če bi si letos za pusta privoščili krof v obliki mafina?
Sestavine
- 140 g rjavega kristalnega sladkorja
- 200 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 dl navadnega jogurta
- 2 veliki jajci
- 1 žlička vaniljine arome
- 140 g masla
- 12 žličk malinove marmelade brez semen
- maslo za namastitev
- 200 g sladkorja v prahu za posip
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 140 g rjavega kristalnega sladkorja
- 200 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 dl navadnega jogurta
- 2 veliki jajci
- 1 žlička vaniljine arome
- 140 g masla
- 12 žličk malinove marmelade brez semen
- maslo za namastitev
- 200 g sladkorja v prahu za posip
Postopek
1. Pečico segrejemo na 190 °C. Model za mafine z 12 vdolbinami rahlo namažemo z maslom (ali pa uporabimo silikonski model). 140 g sladkorja, moko in sodo bikarbono damo v skledo in zmešamo. Jajca stepemo, maslo pa stopimo. V drugi skledi skupaj stepemo jogurt, jajca in vaniljino aromo. Vsebino iz sklede in stopljeno maslo zlijemo na suhe sestavine in jo na hitro previdno vmešamo z žlico, da se sestavine povežejo.
Dve tretjini mase razdelimo v vdolbine modla za mafine. Na sredino vsake porcije previdno dodamo po 1 žličko marmelade in prekrijemo s preostalo maso. Pečemo 16 do 18 minut, da krofi narastejo, se zlato obarvajo in so prožni na dotik.
Pustimo, da se krofi 5 minut ohlajajo, nato jih poberemo iz modla in posujemo s sladkorjem v prahu.