
Kaj boste skuhali danes?
Šelinka – zelenina juha
Zelena ima številne zdravilne učinke
Šelinka – zelenina juha
Zelena ima številne zdravilne učinke

Sestavine
- 500 g krompirja
- 2 gomolja zelene
- 2,5 dl smetane za kuhanje
- zeleni del zelene
- 2 l vode
- sol
- poper
- 1 žlica oljčnega olja

Jesenske solate, ki nas nasitijo
Jesenske solate z bučo, rdečo peso, jabolki, oreščki žiti in drugimi jesenskimi dobrotami za hitre, krepke obroke, polne sezonskih okusov in topline.

Hrustljave palačinke s slanino in piščancem: kot kaneloni, a boljše
Kaj hitro se lahko zgodi, da bo naš recept za hrustljave palačinke zamenjal vašega za kanelone.

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.
Sestavine
- 500 g krompirja
- 2 gomolja zelene
- 2,5 dl smetane za kuhanje
- zeleni del zelene
- 2 l vode
- sol
- poper
- 1 žlica oljčnega olja
Postopek
Krompir olupimo, operemo, narežemo na četrtine in damo kuhat. Gomolj zelene olupimo, zrežemo na koščke in damo kuhat med krompir.
Drugi gomolj zelene olupimo in zrežemo na kockice 1 cm x 1 cm. V ponvi segrejemo olje in kockice zelene pražimo do zlato rumene barve.
Ko sta krompir in zelena kuhana, ju s paličnim mešalnikom zmeljemo v gosto maso. Dodamo koščke pražene zelene, dolijemo smetano za kuhanje in po potrebi zalijemo z vodo. Liste zelene sesekljamo in damo v juho. Solimo in popramo po okusu, pustimo, da juha še enkrat zavre, in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Medeni kipnik
Kipnik ali narastek izvira iz angleške kulinarične tradicije, a ga bomo tudi pri nas z veseljem posvojili