Kaj boste skuhali danes?
Šelinka – zelenina juha
Zelena ima številne zdravilne učinke
Šelinka – zelenina juha
Zelena ima številne zdravilne učinke
Sestavine
- 500 g krompirja
- 2 gomolja zelene
- 2,5 dl smetane za kuhanje
- zeleni del zelene
- 2 l vode
- sol
- poper
- 1 žlica oljčnega olja
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 500 g krompirja
- 2 gomolja zelene
- 2,5 dl smetane za kuhanje
- zeleni del zelene
- 2 l vode
- sol
- poper
- 1 žlica oljčnega olja
Postopek
Krompir olupimo, operemo, narežemo na četrtine in damo kuhat. Gomolj zelene olupimo, zrežemo na koščke in damo kuhat med krompir.
Drugi gomolj zelene olupimo in zrežemo na kockice 1 cm x 1 cm. V ponvi segrejemo olje in kockice zelene pražimo do zlato rumene barve.
Ko sta krompir in zelena kuhana, ju s paličnim mešalnikom zmeljemo v gosto maso. Dodamo koščke pražene zelene, dolijemo smetano za kuhanje in po potrebi zalijemo z vodo. Liste zelene sesekljamo in damo v juho. Solimo in popramo po okusu, pustimo, da juha še enkrat zavre, in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Torta iz panetona z maskarponejevo kremo
Pečen piščanec po primorsko
Turški sataraš
Turki imajo svojo različico sataraša, ki mu pravijo "menemen" in ga še raje jedo za zajtrk kot za kosilo