 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Šelinka – zelenina juha
Zelena ima številne zdravilne učinke
Šelinka – zelenina juha
Zelena ima številne zdravilne učinke
 
    Sestavine
- 500 g krompirja
- 2 gomolja zelene
- 2,5 dl smetane za kuhanje
- zeleni del zelene
- 2 l vode
- sol
- poper
- 1 žlica oljčnega olja
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 500 g krompirja
- 2 gomolja zelene
- 2,5 dl smetane za kuhanje
- zeleni del zelene
- 2 l vode
- sol
- poper
- 1 žlica oljčnega olja
Postopek
Krompir olupimo, operemo, narežemo na četrtine in damo kuhat. Gomolj zelene olupimo, zrežemo na koščke in damo kuhat med krompir.
Drugi gomolj zelene olupimo in zrežemo na kockice 1 cm x 1 cm. V ponvi segrejemo olje in kockice zelene pražimo do zlato rumene barve.
Ko sta krompir in zelena kuhana, ju s paličnim mešalnikom zmeljemo v gosto maso. Dodamo koščke pražene zelene, dolijemo smetano za kuhanje in po potrebi zalijemo z vodo. Liste zelene sesekljamo in damo v juho. Solimo in popramo po okusu, pustimo, da juha še enkrat zavre, in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Brokolijevi cmoki z gobovo omako
Gratinirane palačinke s skuto in pehtranom
Jedi z zlato zapečeno skorjico nas vedno znova tako prevzamejo ...
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        