
Sestavine
- 125 g masla
- 200 g moke
- ¼ žličke sode bikarbone
- ¼ žličke pecilnega praška
- 200 g svetlo rjavega sladkorja
- drobno nastrgana lupina 4 limon
- 2 veliki jajci sobne temperature
- 1 dl pinjenca sobne temperature
- sok ½ limone
- ščepec soli
- maslo in moka za model
- malo nastrgane limonove lupine za okras (po želji)
sirup
- 50 g sladkorja
- sok 2 velikih limon
glazura
- 150 g sladkorja v prahu
- 2–3 žlice limonovega soka

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 125 g masla
- 200 g moke
- ¼ žličke sode bikarbone
- ¼ žličke pecilnega praška
- 200 g svetlo rjavega sladkorja
- drobno nastrgana lupina 4 limon
- 2 veliki jajci sobne temperature
- 1 dl pinjenca sobne temperature
- sok ½ limone
- ščepec soli
- maslo in moka za model
- malo nastrgane limonove lupine za okras (po želji)
sirup
- 50 g sladkorja
- sok 2 velikih limon
glazura
- 150 g sladkorja v prahu
- 2–3 žlice limonovega soka
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Model, velik 22 x 11 x 7 cm, premažemo z maslom in potresemo z moko. Moki primešamo ščepec soli, sodo bikarbono in pecilni prašek ter jo presejemo. Maslo in sladkor stepemo, da dobimo svetlo in penasto mešanico, ki ji dodamo limonovo lupino. Jajci rahlo razžvrkljamo, ju postopoma prilivamo mešanici masla in sladkorja in medtem ves čas stepamo. Pinjenec in limonov sok zmešamo ter ju dodajamo testu izmenično z moko.
Testo preložimo v model in pečemo 40 do 45 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zabodemo v sredino, ne ostane čist, ko ga izvlečemo. Kolač pustimo počivati 10 minut. Nato ga preložimo na kuhinjsko mrežico, ki stoji na pladnju; pri tem ga ne obrnemo na glavo.
Pripravimo sirup. Sestavine damo v majhno kozico in jih grejemo tako dolgo, da se sladkor raztopi. Tedaj še topel kolač po vsej površini prebodemo z zobotrebcem in ga počasi prelijemo s sirupom. Pustimo, da se ohladi.
Sladkor v prahu presejemo in vanj postopoma vlijemo limonov sok. Mešamo, da nastane gladka zmes. Če je preredka, jo za približno 10 minut postavimo v hladilnik – želimo, da se malce zgosti, vendar ne strdi. Glazuro prelijemo ali jo namažemo po kolaču; če bo kaj tekočine steklo po stranicah, jo bo prestregel pladenj pod mrežico. Ta glazura naj bi ne bila preveč trda, a jo kljub temu pustimo, da se malce strdi, preden postrežemo.