© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kranjska klobasa s praženim krompirjem, hrenom in zeljem

Kranjska klobasa s praženim krompirjem, hrenom in zeljem

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kranjska klobasa s prazenim krompirjem hrenom in zeljem

Sestavine

  • 1,6 kg kranjskih klobas (8 parov)
  • 1 kg kuhanega krompirja v oblicah
  • 100 g čebule
  • 300 g svežega belega zelja
  • 1 dl oljčnega olja
  • 200 g svežega hrena
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1,6 kg kranjskih klobas (8 parov)
  • 1 kg kuhanega krompirja v oblicah
  • 100 g čebule
  • 300 g svežega belega zelja
  • 1 dl oljčnega olja
  • 200 g svežega hrena
  • sol

Postopek

1

Kranjske klobase kuhamo v vodi 3 minute in 3 minute pustimo stati v vreli vodi. Krompir olupimo in zrežemo na tanke rezine. Čebulo drobno sesekljamo. Zelje tanko narežemo.

2

Olje segrejemo, dodamo sesekljano čebulo in jo svetlo prepražimo. Dodamo na lističe narezan krompir, ga prepražimo in pretlačimo, da se poveže, in solimo. Narezano zelje samo na olju hitro prepražimo.

3

Kranjsko klobaso serviramo s praženim krompirjem, zeljem in naribanim hrenom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.