© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kranjska klobasa s praženim krompirjem, hrenom in zeljem

Kranjska klobasa s praženim krompirjem, hrenom in zeljem

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kranjska klobasa s prazenim krompirjem hrenom in zeljem

Sestavine

  • 1,6 kg kranjskih klobas (8 parov)
  • 1 kg kuhanega krompirja v oblicah
  • 100 g čebule
  • 300 g svežega belega zelja
  • 1 dl oljčnega olja
  • 200 g svežega hrena
  • sol
sladkih5 bozicne-miske - full - 2.jpg

Božične miške, recept

Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.

Sestavine

  • 1,6 kg kranjskih klobas (8 parov)
  • 1 kg kuhanega krompirja v oblicah
  • 100 g čebule
  • 300 g svežega belega zelja
  • 1 dl oljčnega olja
  • 200 g svežega hrena
  • sol

Postopek

1

Kranjske klobase kuhamo v vodi 3 minute in 3 minute pustimo stati v vreli vodi. Krompir olupimo in zrežemo na tanke rezine. Čebulo drobno sesekljamo. Zelje tanko narežemo.

2

Olje segrejemo, dodamo sesekljano čebulo in jo svetlo prepražimo. Dodamo na lističe narezan krompir, ga prepražimo in pretlačimo, da se poveže, in solimo. Narezano zelje samo na olju hitro prepražimo.

3

Kranjsko klobaso serviramo s praženim krompirjem, zeljem in naribanim hrenom.

Priljubljeni recepti

Ocvrte kozice po cajunsko

Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.

30 min
Enostavno

Svinjska pečenka v zeliščni skorjici z jabolčno omako

Nedeljska pečenka s pridihom jeseni. Sladica: jabolčna pita, seveda.

2 h
Enostavno

Polenta z gobami

Slastna polenta za glavno jed ali prilogo.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.