
Piščanec v omaki pod zapečenim krompirjem
Piščanec in krompir skupaj tvorita izvrstno jed.
Piščanec v omaki pod zapečenim krompirjem
Piščanec in krompir skupaj tvorita izvrstno jed.

Sestavine
- 1 kg krompirja
- 3 žličke mlete paprike
- 2 žlički oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 strta stroka česna
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 300 g kuhanega piščanca
- 150 g vloženih pečenih paprik
- pest črnih oliv kalamata
- sol
- poper

Pomežik jeseni: orehove rezine z jabolčnim nadev
Tole je sladek pomežik jeseni. Le kdo se ne bi veselil ... slastnih orehovih rezin z jabolki namreč.

Poenostavite si teden z meal prepom
Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.

Vikend kosilo, ki bo navdušilo tudi najbolj zahtevne
Jutranja megla naznanja prihod jeseni, prijetnejše temperature pa nas vabijo k prižigu pečice, v kateri bomo spekli slastno pečenko za vso družino.
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 3 žličke mlete paprike
- 2 žlički oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 strta stroka česna
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 300 g kuhanega piščanca
- 150 g vloženih pečenih paprik
- pest črnih oliv kalamata
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Piščančje meso razrežemo na manjše kose. Pečene paprike narežemo na rezine. Olive razpolovimo.
Krompir olupimo, narežemo na kocke, damo v posodo z vodo, solimo, zavremo in skuhamo. Odcedimo ga, vrnemo v ponev in zmečkamo s soljo, poprom in 2 žličkama paprike v prahu. Pečico segrejemo na 200 °C.
Medtem v veliki ponvi segrejemo olje in na njem nekaj minut pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo česen in premešamo, da zadiši. Vmešamo preostalo papriko v prahu, pražimo še kakšno minuto, nato pa dodamo paradižnik in vse skupaj še malo pokuhamo. Omako nadevamo v pekač in ji primešamo piščančje meso, papriko, olive ter po okusu začinimo s soljo in poprom.
Po vrhu razdelimo krompirjev pire in v pečici pečemo 15 minut, da se pire zapeče.
Nasvet
Jed lahko pripravimo tudi s tunino. Namesto piščanca v omako vmešamo 400 g odcejene tunine iz pločevinke in dodamo še 200 g koruze, 100 g zamrznjenega graha in papriko.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena govedina v medu in soji s krompirjevim pirejem in bokčojem
Kosilo, ki bo sesulo goste!