© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec v omaki pod zapečenim krompirjem

Piščanec in krompir skupaj tvorita izvrstno jed.

Piščanec v omaki pod zapečenim krompirjem

Piščanec in krompir skupaj tvorita izvrstno jed.

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spanish chicken pie

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 3 žličke mlete paprike
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 2 strta stroka česna
  • 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 300 g kuhanega piščanca
  • 150 g vloženih pečenih paprik
  • pest črnih oliv kalamata
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 3 žličke mlete paprike
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 2 strta stroka česna
  • 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 300 g kuhanega piščanca
  • 150 g vloženih pečenih paprik
  • pest črnih oliv kalamata
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Piščančje meso razrežemo na manjše kose. Pečene paprike narežemo na rezine. Olive razpolovimo.

2

Krompir olupimo, narežemo na kocke, damo v posodo z vodo, solimo, zavremo in skuhamo. Odcedimo ga, vrnemo v ponev in zmečkamo s soljo, poprom in 2 žličkama paprike v prahu. Pečico segrejemo na 200 °C.

3

Medtem v veliki ponvi segrejemo olje in na njem nekaj minut pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo česen in premešamo, da zadiši. Vmešamo preostalo papriko v prahu, pražimo še kakšno minuto, nato pa dodamo paradižnik in vse skupaj še malo pokuhamo. Omako nadevamo v pekač in ji primešamo piščančje meso, papriko, olive ter po okusu začinimo s soljo in poprom.

4

Po vrhu razdelimo krompirjev pire in v pečici pečemo 15 minut, da se pire zapeče.

Nasvet

Jed lahko pripravimo tudi s tunino. Namesto piščanca v omako vmešamo 400 g odcejene tunine iz pločevinke in dodamo še 200 g koruze, 100 g zamrznjenega graha in papriko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.