 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Kavno-čokoladni šejk
Kavno-čokoladni šejk
 
    Sestavine
- 85 g temne čokolade (70 % do 80 % kakava)
- 1 žlička instantne kave
- 7 dl mleka
- 4 zvrhane žlice vaniljevega sladoleda
 
        
            
            Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
 
        
            
            Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
 
        
            
            Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
- 85 g temne čokolade (70 % do 80 % kakava)
- 1 žlička instantne kave
- 7 dl mleka
- 4 zvrhane žlice vaniljevega sladoleda
Postopek
75 g čokolade grobo nasekljamo in jo damo v večji lonček. Dodamo kavo in vse skupaj prelijemo s 3 dl skoraj vrelega mleka. Dobro premešamo, da se čokolada raztopi. Nato vse skupaj ohladimo.
V mešalnik vlijemo ohlajeno čokoladno kavo in dodamo še preostalo mleko ter sladoled. Strojček vključimo in vse skupaj dobro premešamo. Razdelimo v 4 kozarce, vsakemu dodamo še malo sladoleda in posujemo z nastrgano preostalo čokolado.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ingverjeve ledenke
Sladoled, piškoti in ingver za slastno vroče ali hladno popoldne
Telečje zarebrnice z zeliščno skorjico
Vaniljevi rogljički
So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        