
Kaj boste skuhali danes?
Kavno-čokoladni šejk
Kavno-čokoladni šejk

Sestavine
- 85 g temne čokolade (70 % do 80 % kakava)
- 1 žlička instantne kave
- 7 dl mleka
- 4 zvrhane žlice vaniljevega sladoleda

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.

Odlična jed s krompirjem in sirom, ki jo lahko poskusite čez mejo
Videm (Udine) je čudovito obmejno mestece, vredno obiska – tudi zato, ker lahko tam poskusite italijansko različico frike, tradicionalne dobrote s krompirjem in sirom.
Sestavine
- 85 g temne čokolade (70 % do 80 % kakava)
- 1 žlička instantne kave
- 7 dl mleka
- 4 zvrhane žlice vaniljevega sladoleda
Postopek
75 g čokolade grobo nasekljamo in jo damo v večji lonček. Dodamo kavo in vse skupaj prelijemo s 3 dl skoraj vrelega mleka. Dobro premešamo, da se čokolada raztopi. Nato vse skupaj ohladimo.
V mešalnik vlijemo ohlajeno čokoladno kavo in dodamo še preostalo mleko ter sladoled. Strojček vključimo in vse skupaj dobro premešamo. Razdelimo v 4 kozarce, vsakemu dodamo še malo sladoleda in posujemo z nastrgano preostalo čokolado.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sladki sendviči z robidovim kompotom
Krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom
Pogača z mocarelo, baziliko in pinjolami
V obedovanju na prostem je nekaj čarobnega, naj bo v bližnjem parku ali ko se odpravimo na izlet na morje.