
Kosmiči čez noč z malinami in arašidovim maslom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.
Kosmiči čez noč z malinami in arašidovim maslom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.

Sestavine
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl vode
- 80 g zamrznjenih malin
- 1 žlica arašidovega masla

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl vode
- 80 g zamrznjenih malin
- 1 žlica arašidovega masla
Postopek
V posodo s pokrovom damo ovsene kosmiče in ščep soli, zmešamo z 1,5 dl vode in dodamo zamrznjene maline. Premešamo, pokrijemo in čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan kosmiče obložimo še z 1 žlico arašidovega masla.
Nasvet
Kosmiči čez noč bodo odlični tudi v kombinaciji s korenčkom ali s tropskim pridihom.