Kaj boste skuhali danes?
Kosmiči čez noč s tropskim pridihom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.
Kosmiči čez noč s tropskim pridihom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.
Sestavine
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl vode
- 20 g kokosovega jogurta
- 2 kivija, narezana na rezine
- pulpa 1 pasijonke
- ½ žličke popraženih mešanih semen
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl vode
- 20 g kokosovega jogurta
- 2 kivija, narezana na rezine
- pulpa 1 pasijonke
- ½ žličke popraženih mešanih semen
Postopek
V posodo s pokrovom damo ovsene kosmiče in ščep soli, zmešamo z 1,5 dl vode, pokrijemo in čez noč postavimo v hladilnik.
Po namakanju čez noč damo polovico kosmičev v skledico, obložimo s kokosovim jogurtom, rezinami kivija in pulpo 1 pasijonke. Na vrh damo preostale namočene kosmiče in posujemo s popraženimi mešanimi semeni.
Nasvet
Kosmiči čez noč bodo odlični tudi v kombinaciji s korenčkom ali z malinami in arašidovim maslom.