
Kaj boste skuhali danes?
Kosmiči čez noč s tropskim pridihom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.
Kosmiči čez noč s tropskim pridihom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.

Sestavine
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl vode
- 20 g kokosovega jogurta
- 2 kivija, narezana na rezine
- pulpa 1 pasijonke
- ½ žličke popraženih mešanih semen

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl vode
- 20 g kokosovega jogurta
- 2 kivija, narezana na rezine
- pulpa 1 pasijonke
- ½ žličke popraženih mešanih semen
Postopek
V posodo s pokrovom damo ovsene kosmiče in ščep soli, zmešamo z 1,5 dl vode, pokrijemo in čez noč postavimo v hladilnik.
Po namakanju čez noč damo polovico kosmičev v skledico, obložimo s kokosovim jogurtom, rezinami kivija in pulpo 1 pasijonke. Na vrh damo preostale namočene kosmiče in posujemo s popraženimi mešanimi semeni.
Nasvet
Kosmiči čez noč bodo odlični tudi v kombinaciji s korenčkom ali z malinami in arašidovim maslom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo
Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom
Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih