Kaj boste skuhali danes?
Kosmiči čez noč s korenčkom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.
Kosmiči čez noč s korenčkom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.
Sestavine
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl vode
- 40 g naribanega korenčka
- ščep mešanice začimb za medenjake
- 1⁄4 žličke cimeta
- 1 žlička medu
- 1 žlička zlatih rozin
- 1 žlica grškega jogurta
- sol
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Bliža se martinovo: pripravite najboljše mlince
Kaj na krožnikih ne sme manjkati na martinovo? Mlinci, zabeljeni s sokom, ki se je nabral pri peki račke ali goske. Letos jih pripravite sami, tako bodo res najboljši.
Sestavine
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl vode
- 40 g naribanega korenčka
- ščep mešanice začimb za medenjake
- 1⁄4 žličke cimeta
- 1 žlička medu
- 1 žlička zlatih rozin
- 1 žlica grškega jogurta
- sol
Postopek
V posodo s pokrovom damo ovsene kosmiče in ščep soli ter zmešamo z 1,5 dl vode. Primešamo nariban korenček, začimbe za medenjake in cimet. Pokrijemo in čez noč postavimo v hladilnik.
Naslednji dan vmešamo še 1 žličko medu in 1 žličko zlatih rozin, nato obložimo z 1 žlico grškega jogurta.
Nasvet
Kosmiči čez noč bodo odlični tudi v kombinaciji z malinami in arašidovim maslom ali s tropskim pridihom.