
Koruzna juha s čilijem
Juha s pridihom Mehike.
Koruzna juha s čilijem
Juha s pridihom Mehike.

Sestavine
- 25 g masla
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 drobno sesekljani čebuli
- ½ rdeče čili paprike
- 800 g zamrznjene sladke koruze
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici limonovega soka
- 5 žlic sesekljanega peteršilja
- sol
- kisla smetana, ko postrežemo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 25 g masla
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 drobno sesekljani čebuli
- ½ rdeče čili paprike
- 800 g zamrznjene sladke koruze
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici limonovega soka
- 5 žlic sesekljanega peteršilja
- sol
- kisla smetana, ko postrežemo
Postopek
V veliki kozici na segretem olju in maslu pražimo čebulo približno 10 minut, da zarumeni; občasno premešamo. Medtem čili očistimo semen in ga drobno sesekljamo. Ko je čebula že rumena, dodamo čili in ob občasnem mešanju pražimo še 5 minut. Nato dodamo koruzo in zelenjavno osnovo. Solimo in zavremo ter kuhamo 10 minut, da se koruza skuha, vendar je še hrustljava.
Dve tretjini juhe preložimo v drugo posodo in jo s paličnim mešalnikom zmešamo v grob pire (ali to naredimo v kuhinjskem strojčku). Preložimo jo nazaj v kozico ter vmešamo limonov sok in peteršilj. Še malo začinimo, če je treba. Koruzno juho s čilijem postrežemo z žličko kisle smetane.
Nasvet
Juho lahko skuhamo tudi iz vložene koruze, le čas kuhanja nekoliko skrajšamo. Ko je na voljo sveža koruza pa juho skuhamo s svežo, še boljša bo.