
Koruzna juha s čilijem
Juha s pridihom Mehike.
Koruzna juha s čilijem
Juha s pridihom Mehike.

Sestavine
- 25 g masla
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 drobno sesekljani čebuli
- ½ rdeče čili paprike
- 800 g zamrznjene sladke koruze
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici limonovega soka
- 5 žlic sesekljanega peteršilja
- sol
- kisla smetana, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 25 g masla
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 drobno sesekljani čebuli
- ½ rdeče čili paprike
- 800 g zamrznjene sladke koruze
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici limonovega soka
- 5 žlic sesekljanega peteršilja
- sol
- kisla smetana, ko postrežemo
Postopek
V veliki kozici na segretem olju in maslu pražimo čebulo približno 10 minut, da zarumeni; občasno premešamo. Medtem čili očistimo semen in ga drobno sesekljamo. Ko je čebula že rumena, dodamo čili in ob občasnem mešanju pražimo še 5 minut. Nato dodamo koruzo in zelenjavno osnovo. Solimo in zavremo ter kuhamo 10 minut, da se koruza skuha, vendar je še hrustljava.
Dve tretjini juhe preložimo v drugo posodo in jo s paličnim mešalnikom zmešamo v grob pire (ali to naredimo v kuhinjskem strojčku). Preložimo jo nazaj v kozico ter vmešamo limonov sok in peteršilj. Še malo začinimo, če je treba. Koruzno juho s čilijem postrežemo z žličko kisle smetane.
Nasvet
Juho lahko skuhamo tudi iz vložene koruze, le čas kuhanja nekoliko skrajšamo. Ko je na voljo sveža koruza pa juho skuhamo s svežo, še boljša bo.