Kaj boste skuhali danes?
Bučna juha s čilijem in kislo smetano
Jesenska juha, ki pogreje
Bučna juha s čilijem in kislo smetano
Jesenska juha, ki pogreje
Sestavine
- 1 maslena buča, težka pribl. 1 kg
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica masla
- 2 čebuli
- 1 strok česna
- 2 rdeča čilija (ne preveč pekoča)
- 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- sol
- poper
- kisla smetana, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 maslena buča, težka pribl. 1 kg
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica masla
- 2 čebuli
- 1 strok česna
- 2 rdeča čilija (ne preveč pekoča)
- 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- sol
- poper
- kisla smetana, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Bučo olupimo, odstranimo semenje in narežemo na približno 4 cm velike kocke. Damo jih v velik pekač, prelijemo s polovico olja, premešamo in pečemo pol ure, da se zmehčajo in porumenijo; med peko jih enkrat obrnemo.
Medtem olupimo in nasekljamo čebulo in česen, čiliju pa odstranimo semena in ga tudi nasekljamo. V veliki kozici segrejemo preostalo olje in maslo, dodamo čebulo, česen in tri četrtine čilija in vse na zelo nizki temperaturi pražimo v pokriti kozici približno 15 do 20 minut, da se čebula popolnoma zmehča.
Pečeno bučo preložimo v kozico, dodamo jušno osnovo in kislo smetano ali crème fraîche ter s paličnim mešalnikom gladko zmešamo. Juho ponovno segrejemo in začinimo s soljo in poprom. Razdelimo jo na krožnike, dodamo malo kisle smetane in po želji preostanek nasekljanega čilija.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Brancin s pastinakovim pirejem
S to jedjo boste očarali svojo boljšo polovico.