
Bučna juha s čilijem in kislo smetano
Jesenska juha, ki pogreje
Bučna juha s čilijem in kislo smetano
Jesenska juha, ki pogreje

Sestavine
- 1 maslena buča, težka pribl. 1 kg
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica masla
- 2 čebuli
- 1 strok česna
- 2 rdeča čilija (ne preveč pekoča)
- 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- sol
- poper
- kisla smetana, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 maslena buča, težka pribl. 1 kg
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica masla
- 2 čebuli
- 1 strok česna
- 2 rdeča čilija (ne preveč pekoča)
- 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- sol
- poper
- kisla smetana, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Bučo olupimo, odstranimo semenje in narežemo na približno 4 cm velike kocke. Damo jih v velik pekač, prelijemo s polovico olja, premešamo in pečemo pol ure, da se zmehčajo in porumenijo; med peko jih enkrat obrnemo.
Medtem olupimo in nasekljamo čebulo in česen, čiliju pa odstranimo semena in ga tudi nasekljamo. V veliki kozici segrejemo preostalo olje in maslo, dodamo čebulo, česen in tri četrtine čilija in vse na zelo nizki temperaturi pražimo v pokriti kozici približno 15 do 20 minut, da se čebula popolnoma zmehča.
Pečeno bučo preložimo v kozico, dodamo jušno osnovo in kislo smetano ali crème fraîche ter s paličnim mešalnikom gladko zmešamo. Juho ponovno segrejemo in začinimo s soljo in poprom. Razdelimo jo na krožnike, dodamo malo kisle smetane in po želji preostanek nasekljanega čilija.