Kaj boste skuhali danes?
Strašni kolački za noč čarovnic
Strašni kolački za noč čarovnic
Sestavine
- 200 g zmehčanega masla
- 300 g svetlo rjavega sladkorja
- 200 g temne čokolade
- 2 jajci
- 250 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 50 g kakava v prahu
- 2 dl mleka
- 1–2 žlici črne jedilne barve (po želji)
maslena krema
- 300 g zmehčanega masla
- 500 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- črna jedilna barva
okras
- 1 zavitek pisanih bonbonov
- črno sladkorno pisalo
- sladkorna masa različnih barv (rožnate, zelene, modre in bele)
- bonboni vezalke z okusom sladkega korena in jagode ter najrazličnejši drugi gumijasti bonboni, na primer v obliki zob
- oči iz sladkorne mase (glej nasvet)
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 200 g zmehčanega masla
- 300 g svetlo rjavega sladkorja
- 200 g temne čokolade
- 2 jajci
- 250 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 50 g kakava v prahu
- 2 dl mleka
- 1–2 žlici črne jedilne barve (po želji)
maslena krema
- 300 g zmehčanega masla
- 500 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- črna jedilna barva
okras
- 1 zavitek pisanih bonbonov
- črno sladkorno pisalo
- sladkorna masa različnih barv (rožnate, zelene, modre in bele)
- bonboni vezalke z okusom sladkega korena in jagode ter najrazličnejši drugi gumijasti bonboni, na primer v obliki zob
- oči iz sladkorne mase (glej nasvet)
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Dva pekača za mafine z 12 vdolbinami obložimo s papirčki. Temno čokolado stopimo v vodni kopeli. Pecilni prašek prelijemo z 1 dl vrele vode. Maslo in sladkor zmešamo z električnim mešalnikom, da nastane kremasta zmes. Dodamo čokolado in jajca in dobro premešamo, nato pa vmešamo še moko, pecilni prašek, kakav v prahu, mleko in po želji jedilno barvo. Testo razdelimo v vdolbine pekača in poravnamo površino.
Pečemo 20 minut oziroma tako dolgo, da kolački narastejo in so prožni na otip. Ko jih vzamemo iz pečice, jih pustimo v pekaču še 5 minut, nato pa jih preložimo na žično mrežico, kjer naj se do konca ohladijo. 3. Pripravimo masleno kremo. Maslo z električnim mešalnikom kremasto umešamo in mu postopoma primešamo sladkor v prahu. Dodamo vaniljo in nekaj črnega jedilnega barvila; medtem ves čas mešamo. Kremo nadevamo v brizgalno vrečko z navadnim nastavkom.
Za mačji obrazek nabrizgamo črno kremo na kolaček v enakomernem vrtincu in jo zgladimo s kuhinjsko lopatko. Za vsako uho nabrizgamo kanček kreme in vrečko nekoliko dvignemo, da dobimo konico. Za oči uporabimo raznobarvne bonbone in na vsakega s črnim sladkornim pisalom narišemo zenico. Trikoten smrček oblikujemo iz rožnate sladkorne mase, brke pa iz bonbonov vezalk.
Za obraze pošasti iz zelene in modre sladkorne mase izrežemo kroge, ki se prilegajo vrhnji plasti kolačkov. Nanjo jih pritrdimo z malo maslene kreme. Oči, nos in usta oblikujemo iz bonbonov, lahko pa naredimo oči iz sladkorne mase (glej nasvet). Za lobanje izrežemo obliko iz bele sladkorne mase in jo s kremo pritrdimo na kolačke.
Nasvet
Oči iz sladkorne mase
Nekaj mase nadevamo v brizgalno vrečko in na papir za peko nabrizgamo okrogle kaplje, ki jih bomo uporabili za beločnice. Počakamo, da se posušijo. Nato lahko nanje z majhnim čopičem narišemo zenice s črno jedilno barvo ali pa na bele kaplje nabrizgamo pike iz črne sladkorne mase.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Velikonočni prigrizek s hrenovim nadevom
Pripravite prigrizek iz ostankov velikonočne šunke, pirhov in hrena
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara